Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΜΕΖΟΥΡΛΟ ΛΑΡΙΣΑΣ


Τραβάμε μπροστά με τη θυσία τους «λίπασμα» στους σημερινούς αγώνες

Στα αποκαλυπτήρια στις 17 Οκτώβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη

 

Στο λόφο του Μεζούρλου, εκεί όπου εκτελέστηκαν για αδικήματα ανύπαρκτα ή σκηνοθετημένα, τουλάχιστον 500 κομμουνιστές, μαχητές του ΔΣΕ και άλλοι αγωνιστές, την περίοδο 1941 - 1950, ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες οι εργασίες για την τοποθέτηση του Μνημείου που αποφάσισε προς τιμήν τους το ΚΚΕ.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν σε εκδήλωση που οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ την Κυριακή 17 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Το Μνημείο εντάσσεται σε ένα δίκτυο ιστορικών χώρων και μνημείων που επιμελήθηκε το ΚΚΕ, τιμώντας τις κορυφαίες στιγμές και τους χιλιάδες αλύγιστους της ταξικής πάλης, που το ηθικό τους μεγαλείο, η ανωτερότητα και ο ηρωισμός, η ακλόνητη πίστη τους εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες.

Όλες αυτές τις μέρες, μαζί με την κοπιαστική και γεμάτη αυταπάρνηση δουλειά δεκάδων μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι την Κυριακή 17 Οκτώβρη, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλατύ άνοιγμα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλία, σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και σχολές, μέσα στην πόλη, αλλά και σε δεκάδες χωριά της περιοχής, για να γίνει πλατύτερα γνωστή η κατασκευή και λειτουργία του στο χώρο της θυσίας, για να γίνουν η προσοχή και η ανάδειξή του κτήμα του Λαρισαϊκού λαού και όχι μόνο. 

Ταυτόχρονα, ειδική δουλειά γίνεται για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση οικογένειες και απόγονοι των εκτελεσθέντων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα, μετά από σημαντική έρευνα και αξιοποιώντας πλήθος πηγών.

Στο Λόφο του Μεζούρλου εκτελέστηκαν την περίοδο 1940 - 1950 τουλάχιστον 500 αγωνιστές. Τους δολοφόνησαν γιατί υπερασπίστηκαν έως το τέλος το δίκιο του λαού. Γιατί πρωτοστάτησαν και μάτωσαν, για να δημιουργηθεί και να μεγαλουργήσει το µαζικό, ένοπλο, ηρωικό λαϊκό κίνηµα της Αντίστασης, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ, για τη σωτηρία του λαού και την απελευθέρωση της χώρας από τη φασιστική κατοχή.

Τους έστειλαν στο θάνατο, γιατί δεν πρόδωσαν τον άνισο, αλλά τίµιο και δίκαιο αγώνα του ∆ΣΕ, που απάντησε στην απροκάλυπτη και ωµή βία της αστικής τάξης, που µε τη στήριξη των διεθνών ιµπεριαλιστών συµµάχων της, χάλκευε νέες βαριές αλυσίδες για το λαό, προκειµένου να προστατεύσει την εξουσία της και το βάρβαρο εκµεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστηµα.

Τους καταδίκασαν, γιατί έµειναν αλύγιστοι, έµειναν πιστοί έως το τέλος στα ιδανικά τους, έµειναν πιστοί στο ΚΚΕ, που ήταν η ψυχή και η καρδιά της λαϊκής πάλης, η ελπίδα και η δύναµη για ένα καλύτερο, ειρηνικό και φωτεινό µέλλον για την εργατική τάξη, την αγροτιά, το λαό. Η θαυµαστή ανθεκτικότητα των κοµµουνιστών και κοµµουνιστριών, και άλλων αγωνιστών και αγωνιστριών, που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο ∆ΣΕ, στις φυλακές, τις εξορίες, τα εκτελεστικά αποσπάσµατα, πηγάζει ακριβώς από το γεγονός ότι συνέδεσαν τη ζωή τους, τα «όχι» και τα «ναι» στα διλήµµατα και στις αποφάσεις τους, µε την πάλη για µια κοινωνία χωρίς εκµετάλλευση και καταπίεση.

To KKE καλεί τη νεολαία, τους εργαζόµενους, τα λαϊκά στρώµατα, όλους όσους µοχθούν και αγωνιούν για το αύριο το δικό τους και των παιδιών τους να πάρουν µέρος µαζικά στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του µνηµείου.

Η συµµετοχή τους µπορεί να αποτελέσει πηγή έµπνευσης για το σήµερα, καθώς σε συνθήκες που οξύνονται τα λαϊκά προβλήµατα, που ταυτόχρονα δυναµώνει ο αντικοµµουνισµός και η καταστολή, η γνώση της Ιστορίας είναι πηγή αντοχής και δύναµης για το λαό, προκειµένου να αλλάξει τη µοίρα του φτιάχνοντας µια κοινωνία που ο ίδιος θα καρπώνεται τον πλούτο που παράγει και θα είναι ο αφέντης στον τόπο του.

Αναχώρηση με Λεωφορείο από τα Τρίκαλα : 9:30 πμ, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (αρχή οδού Β.Τσιτσάνη-παραποταμίως).

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων τηλ 2431025404, e-mail ne.trikala.kke@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.