Τελευταίες Ειδήσεις

Ολυμπία Τελιγιορίδου:Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις για την ακρίβεια


 


Η ακρίβεια που ήδη καλπάζει στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχιστα από την κυβέρνηση ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες οι οποίοι βάλονται από παντού τα τελευταία χρόνια με μέτρα ουσίας.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων-Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή της προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης από την Καλαμπάκα το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο επίσκεψής της στην περιοχή και συμμετοχή της σε εκδήλωση με κτηνοτρόφους στον Άγιο Δημήτριο.

Αρχικά η κ. Τελιγιορίδου αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων τα οπόία διογκώθηκαν από την πανδημία, την κλιματική αλλαγή και την ακρίβεια που ταλανίζει τους πάντες.

Η πρώην υφυπουργός έκανε σύντομη αναφορά και στους πυλώνες που ανέπτυξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ για τους αγρότες για τη νέα ΚΑΠ και την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους, επισημαίνοντας την ανάγκη για λύση στα προβλήματα διευθέτησης των χρεών και ιδιαίτερα αυτών που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση, την ενίσχυση αυτών για την αντιμετώπιση του κόστους της ενέργειας και παραγωγής, την προστασία της πρώτης κατοικίας με άμεση κατάργηση του πτωχευτικού, της αγροτικής γης και σειρά άλλων ζητημάτων που χρήζουν επίλυσης.

Χαρακτήρισε μέγα ζήτημα την ακρίβεια που αντιμετωπίζουν  αγρότες και κτηνοτρόφοι και πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις γιατί εκτινάσεται το κόστος παραγωγής με  συνέπεια αυτό να μετακυληθεί στην κατανάλωση πλήττοντας γενικότερα την κοινωνία η οποία υφίσταται τεράστια δοκιμασία με την οικονομική κρίση αλλά και την πανδημία.

Ερωτηθείσα για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δίνουν φθορά-μείωση των ποσοστών της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην καρπώνεται αυτές τις απώλειες υπογράμμισε ότι καλύτερη δημοσκόπηση είναι οι κάλπη λέγοντας ότι υπάρχουν επιφυλάξεις για αυτές και ανέφερε πως παρότι ζητήθηκαν επανειλλημένα τα στοιχεία παλιότερων σφυγομετρήσεων η κυβέρνηση δεν τα έδωσε.

Καταλήγοντας τέλος η κ. Τελιγιορίδου χαρακτήρισε αναγκαία την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα καθώς ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι ο λαός θα δώσει νέα εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι τέως Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπαντανίκας, η Πέρυ Χαρτοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Χάϊδος και ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χασίων Λευτέρης Τσιάρας.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.