Τελευταίες Ειδήσεις

500 εκατ. ευρώ για αύξηση της επιδότησης στο ρεύμα και διπλή ενίσχυση για καταναλωτές φυσικού αερίου


«Κλείδωσε» σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών Οικονομικών και Ενέργειας  και ανακοινώνεται  σε λίγες ώρες η αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων του επιδόματος θέρμανσης κατά 500 εκατομμύρια ευρώ μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς, προκειμένου να ανασχεθεί η ενεργειακή ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά.


Σύμφωνα με πληροφορίες η  κυβέρνηση αποφάσισε τη διάθεση κονδυλίου ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για την αύξηση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, ήτοι 100 εκατομμύρια παραπάνω από το ποσό που είχε προϋπολογιστεί.


Συγκεκριμένα η επιδότηση από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο θα φθάσει τα 40-45 ευρώ ανά μεγαβατώρα και πρακτικά σε επιδότηση από 13 - 15 ευρώ  ανά κιλοβατώρα το μήνα αντί 9 ευρώ, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικώς.


Διπλή θα είναι η στήριξη για τους καταναλωτές φυσικού αερίου. Μέσω του επιδόματος θέρμανσης με τα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύουν για το πετρέλαιο αλλά και μέσω ΔΕΠΑ με πρόβλεψη για  κπτωση στους λογαριασμούς κατά 25% για μη δικαιούχους του επιδόματος και 43% για τους δικαιούχους του επιδόματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.