Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεδρίασε το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της Π.Ε. Τρικάλων


Σήμερα 28-9-2021 συνεδρίασε το Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Τρικάλων, με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ Μιχαλάκη, παρουσία του κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Παρόντες ήταν οι : Μπάρδας Κων/νος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Μπουτίνας Ιωάννης εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Τσιάρας Αθανάσιος Περ. Σύμβουλος, Νικόλαος Μιχαλάκης Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Γαβριηλίδης Κων/νος Δντης Πολ. Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Νίντος Στέργιος Α.Δ. Τρικάλων, Ταξίαρχος Κων/νος Δαλάκης Δκτης ΣΜΥ, Α/νχης Αριστείδης Γάλλος, Πύραρχος Δημήτριος Γαλάνης Δκτης Ν. Τρικάλων, Ανπχος Δημήτριος Παπαγεωργίου Δκτης ΠΥ Τρικάλων , Βασίλειος Παπαγεωργίου Υποδιοικητής ΠΥ Καλαμπάκας, Τρίγκας Αθανάσιος και Φωλίνας Στέφανος.

Συζητήθηκε η ετοιμότητα πολιτικής προστασίας όσον αφορά τα πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να εκδηλωθούν στον Νομό Τρικάλων.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, είναι έτοιμη και θωρακισμένη σε πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να εκδηλωθούν στην περιοχής μας, αφού έχουν καθαριστεί τα ποτάμια του Νομού και οι γέφυρες είναι θωρακισμένες σε ενδεχόμενη πλημμύρα.

Επισημάνθηκε το σχέδιο «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» που έχει επικαιροποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται να γίνει το ίδιο και από τους Δήμους του Νομού Τρικάλων.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη καθαρισμών των φρεατίων από τις αρμόδιες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης των Δήμων, άμεσα πριν έχουμε σημαντικές σε ύψος βροχής και ένταση βροχοπτώσεις.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τόνισε την ανάγκη συνέχισης αυτής της άριστης συνεργασίας με σκοπό την προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.