Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Ο Τιτανικός (RMS Titanic) ήταν το πιο σύγχρονο επιβατηγό υπερωκεάνιο, της εποχής του.

          Ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας με προορισμό τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, στις 1 Απριλίου 1912.

          Μετέφερε 2.224 επιβάτες και πλήρωμα. Στις 14 Απριλίου, δηλαδή 4 ημέρες μετά τον απόπλου, στις 23:40’ συγκρούστηκε με παγόβουνο και βυθίστηκε μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά.

          Έκτοτε παραμένει σε βάθος 3.784 μέτρων και ανακαλύφθηκε το 1985, αφού παρέσυρε στον θάνατο πάνω από 1.500 ανθρώπους.

          Ένα πλοίο με άριστες προδιαγραφές, ο Τιτανικός, κατέληξε στην μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία.

          Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Τιτανικός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

          Το 2019, οι πολίτες κουρασμένοι και απογοητευμένοι από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΑ, «πρώτη φορά Αριστερά», έφεραν στο πολιτικό τιμόνι της χώρας τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι προοπτικές φαίνονταν πολύ καλές και οι προεκλογικές του υποσχέσεις έδειχναν ένα … ΤΑΞΙΔΙ θεάρεστο.

Δυστυχώς όμως, όλα ήταν ένα όνειρο απατηλό.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι» λέγει ο Βίας ο Πριηνεύς (6ος Αιώνας π. Χ.), ένας από τους επτά σοφούς της Αρχαιότητας αλλά και ο τραγικός ποιητής Σοφοκλής (496 - 406 π.Χ.) στην τραγωδία «Αντιγόνη», βάζοντας στο στόμα του Κρέοντα αυτήν την φράση.

Πράγματι, η Εξουσία αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα του ανθρώπου, την ψυχή, τα αισθήματα, τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες του.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και η φράση, που λέχθηκε στην Βουλή, ότι «είσαι πολιτικός απατεώνας» πολύ άσχημη.

Ξεγέλασε τον Ελληνικό λαό. Δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε. Ενίσχυσε το καταστροφικό σύστημα της Οικογενειοκρατίας και της Αναξιοκρατίας. Σέρνεται πίσω από το άρμα του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της Γερμανίας.

Εκείνη, η μεγάλη απάτη του «Επιτελικού κράτους» κατάντησε υπόθεση ολίγων και ανικάνων ανθρώπων.

Στελέχωσε το κράτος με ΜΑΪΝΤΑΝΟΥΣ και γέμισε την Κυβέρνηση με τα πολιτικά … ΚΟΥΦΑΡΙΑ του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, των Κεντρώων και της ΚΝΕ.

Τοποθέτησε σε θεσμικές θέσεις πρόσωπα, που γαλουχήθηκαν στην Οργάνωση του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ και έριξε στα … τάρταρα αξιόλογα, μορφωμένα και με διοικητική εμπειρία στελέχη.

Από χαμογελαστός μεταβλήθηκε σε απότομο και απρόβλεπτο πολιτικό άτομο, που, λόγω της Πρωθυπουργικής παντοδυναμίας, σκορπά παντού τον ΦΟΒΟ και τον ΔΙΧΑΣΜΟ.

Οι μοναδικοί που τον … υμνούν είναι τα κομματικά τρωκτικά και τα πουλημένα ΜΜΕ.

Δημοσιογράφοι, εφημερίδες, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί που … δόξαζαν τον Αλέξη Τσίπρα, σήμερα δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι ΠΟΛΛΑ τα ΛΕΦΤΑ … !!!

Τα πανέμορφα και παραγωγικά μας δάση καταστράφηκαν και οι περιουσίες των πολιτών έγιναν τροφή στις ανεξέλεγκτες πύρινες γλώσσες.

Ο Πρωθυπουργός και πολλοί από τους Υπουργούς παραθέριζαν ή έβγαζαν φωτογραφικές selfies. Ενώ, ένα ελικόπτερο Super Puma, περίμενε σε αεροδρόμιο για να μεταφέρει σε διακοπές μία υψηλόβαθμη κυρία.

Η οικονομία είναι με ξύλινα πόδια. Ζούμε με τα δισεκατομμύρια που παίρνουμε δανεικά από τα ομόλογα, ενώ έρχεται πείνα και δίψα.

Θα πούμε το ψωμί … ψωμάκι …!

Οι αισχροκέρδεια και οι ανατιμήσεις βασικών προϊόντων είναι πρωτοφανείς.

Στα ύψη η βενζίνη και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές θα μας κάψει … και η ΔΕΗ. Έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ε.Ε και ταυτόχρονα μεγάλη ανεργία και φτώχεια.

Στον τομέα της Παιδείας «κλαίει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα». 40.000 Ελληνόπουλα έχασαν τον ύπνο τους και τα όνειρά τους έσβησαν.

Πάντως ο Πρωθυπουργός έστειλε την κόρη του στις ΗΠΑ, στους «Δολοφόνους των Λαών», όπου πήγαν και πηγαίνουν πολλοί … γόνοι Αριστερών, Δεξιών και Σοσιαλιστών.

Στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Με την Πανδημία ξεκίνησαν στραβά και πάνε στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Ιατρούς, Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, που έδωσαν, αν και τότε ήταν ανεμβολίαστοι, την ΜΑΧΗ των ΜΑΧΩΝ, με τον Κορονοϊό στις ΜΕΘ και στα Νοσοκομεία COVID-19, τους αποκαλούσαν ΗΡΩΕΣ.

Σήμερα, αυτούς τους ίδιους ανθρώπους, τους διώχνουν από τα Νοσοκομεία και τους βάζουν σε Αναστολή εργασίας, κόβοντάς τους και τον μισθό.

Η πειθώ, ο διάλογος και η συναίνεση λείπουν από το λεξικό του ανίκανου και επικίνδυνου Πρωθυπουργού.

Το ΕΣΥ δείχνει ώρα ΜΗΔΕΝ, αλλά οι Βουλευτές που είναι ανεμβολίαστοι, οι Εθνοσωτήρες δεν μπαίνουν σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ, γιατί πρέπει να σώσουν την Ελλάδα …!

Με τον Τραγελαφικό Ανασχηματισμό, το φιάσκο με τον Ναύαρχο Αποστολάκη και τις αρνητικές δημοσκοπήσεις φαίνεται πως «ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουν».

Ζούμε μία πολιτική ΚΩΜΩΔΙΑ, όπου το ξέσπασμα του Λαού είναι γενικό. Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας πλην των κρατικοδίαιτων, των ανθρώπων του κομματικού σωλήνα και των ΜΜΕ, αμφισβητεί φανερά ον Πρωθυπουργό και τις επιλογές του.

Όλα είναι μη αναστρέψιμα και ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ, που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πρόδωσε την Δεξιά και τους ψηφοφόρους του 2019, προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα το ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ που λέγεται ΕΚΛΟΓΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.