Τελευταίες Ειδήσεις

Μητσοτάκης-Αναστασιάδης: Ακύρωσαν τα ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο λόγω της παρουσίας του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στο πλευρό Ερντογάν-Τατάρ


Έντονους κραδασμούς και κρίση στους κόλπους  της Αρχιεπισκοπής  Αμερικής προκαλεί η ακύρωση των καθιερωμένων συναντήσεων με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τον  Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη  και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Αφορμή για την απόφαση τους να ακυρώσουν τα ραντεβού τους με τον κ. Ελπιδοφόρο ήταν η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του "Τουρκικού Κέντρου" στην Νέα Υόρκη, τα οποία έγιναν από  τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κα στα οποία παρέστη και ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ερσιν Τατάρ.


  Ο  Κύπριος πρόεδρος  κ. Αναστασιάδης επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα Τετάρτη 11 π.μ στην έδρα της Αρχιεπισκοπής  Αμερικής με τον κ.Ελπιδοφόρο αλλά επικαλέστηκε  το “βεβαρημένο του πρόγραμμα”  για να αποφύγει το ραντεβού καθώς η Λευκωσία εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένη από την παρουσία του κ.Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση στην οποία μάλιστα είχε και κοινή φωτογράφηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Για την απόφαση του Κύπριου προέδρου συνετέλεσε και η αντίδραση κυπριακών ομογενειακών οργανώσεων που τις επόμενες ώρες προσανατολίζονται να βγάλουν ακόμη και καταδικαστικές ανακοινώσεις για την  παρουσία  του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου” που δεσπόζει απέναντι από την έδρα του ΟΗΕ.


   


   Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , την απόφαση του Κύπριου προέδρου ακολούθησε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – που αναμένεται να αφιχθεί σήμερα το απόγευμα στην Νέα Υόρκη για να μετέχει στις εργασίες της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ - ο οποίος ακύρωσε με την σειρά και εκείνος την συνάντηση του με τον κ.Ελπιδοφόρο που  επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή. Η Αθήνα δεν διέψευσε και δεν επιβεβαίωσε στο real.gr  την ακύρωση του ραντεβού καθώς στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μας παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν σήμερα και αφορούν το επίσημο πρόγραμμα των συναντήσεων του κ.Μητσοτάκη στην Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με διπλωματικές  πηγές  ο κ.Ελπιδοφόρος είχε ενημερωθεί σχετικά  από το υπουργείο Εξωτερικών για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η παρουσία του εκεί και του είχαν εισηγηθεί να αποφύγει να παραστεί στα εγκαίνια.


Η  εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην ομογένεια και στην Κύπρο που δυσφόρησαν  στην παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια, καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Μάλιστα, η τουρκική προεδρία δημοσίευσε εικόνες στο Twitter στις οποίες φαίνεται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στο ίδιο πλάνο με τον κ. Τατάρ και άλλους επίσημους στο Μανχάταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.