Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Δημάρχου Σκιάθου με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας

 


Συνάντηση με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχο, Γεώργιο Βλόντζο, και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, αντιπύραρχο, Ευάγγελο Λιακόπουλο, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, τη Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 κατόπιν προγραμματισμένης επίσκεψής τους στο νησί. Στη συνάντηση, επίσης, παρευρέθησαν, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, Γιάννης Γιαννίτσης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, επιπυραγός, Σωτήρης Κωλλέττης, ο αναπληρωτής Διοικητής του Πυροσβεστικού  Σκιάθου, επιπυραγός, Νικόλαος Γκουτζέλας και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα Σκιάθου, επιπυραγό, Γεώργιο Λιακόπουλο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πυρασφάλειας καθώς και ο σχεδιασμός και οι ενέργειες του Δήμου τόσο σε  επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης πυρκαγιάς.

Επίσης, συζητήθηκε η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου σε Σταθμό, μία ενέργεια  ιδιαίτερα σημαντική, που θα ενισχύσει τη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του τόπου σε ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα, με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας του ιδιαίτερου φυσικού πλούτου αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Ταυτόχρονα, η αναβάθμιση του Κλιμακίου θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις και θα διευκολύνει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις Βόρειες Σποράδες, αφού θα χειρίζεται τις υποθέσεις, βοηθώντας στην αποφόρτιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Κουκουναριών, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε το 2020, όπου υπογραμμίστηκε η αξία της λειτουργίας του στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω του δασικού πλούτου και του μοναδικού  βιοτόπου των Κουκουναριών.

Ο κ. Γεώργιος Βλόντζος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τον Δήμο Σκιάθου και τόνισε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα σταθεί σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο κ. Ευάγγελος Λιακόπουλος ανέφερε ότι συνεχίζοντας σε αυτό το επίπεδο συνεργασίας θα γίνουν ενέργειες που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σκιάθου.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, κο Γεώργιο Βλόντζο, και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, κο Ευάγγελο Λιακόπουλο, για την εξαιρετική συνεργασία και την υποστήριξη αλλά και για την βούληση να δρομολογηθούν από κοινού ενέργειες με στόχο την ασφάλεια του πολίτη και την προστασία του δασικού πλούτου.» δήλωσε ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.