Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Πραγματοποιήθηκε στις 8/9/2021 σύσκεψη σωματείων του Νομού Τρικάλων με στόχο την προετοιμασία κινητοποιήσεων μπροστά στα νέα αντιλαικά μέτρα που έρχονται για την εργατική τάξη και το λαό.

Όπως σημειώθηκε και εισηγητικά: «Περάσαμε από ένα καυτό καλοκαίρι όπου για άλλη μια φορά εκφράστηκε η εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης, της κάθε κυβέρνησης που έχει απαξιώσει την δασοπροστασία, την δασοπυρόσβεση, τον δασικό πλούτο. Απόρροια της  συνειδητής απαξίωσης ήταν η καταστροφή 1,2 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικού πλούτου και λαϊκής περιουσίας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες όμως μέσα από τις φλόγες και το κάρβουνο, τις στάχτες και τα αποκαΐδια, άνθισε η αλληλεγγύη, η προσπάθεια του λαού στα χωριά να σώσει τα σπίτια του, τις περιουσίες του. Αυτά τα θετικά αντανακλαστικά της κοινωνία, του εργαζόμενου λαού, των συνδικάτων είναι ανάγκη να ενταθούν σε όλη την κλίμακα της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Κυρίως όμως πρέπει να πολλαπλασιαστούν μέσα στους χώρους δουλειάς και σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να δούμε πως καλύτερα θα οργανώσουμε τον αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση με την ακρίβεια σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα ενοίκια, παντού.

Οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκομμένοι και καθηλωμένοι εδώ και μία δεκαετία και το ρεύμα +50% παντού, η βενζίνη, τα  βασικά τρόφιμα, ακόμα και ο καφές! Ένας ολόκληρος μισθός φεύγει για το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα, το ρεύμα και το νερό. Το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν νέους δυσβάσταχτους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα. Πρόκειται για προδιαγεγραμμένη εξέλιξη αφού εδώ και λίγους μήνες ολοκληρώθηκε άλλο ένα μέρος στο «δράμα της απελευθέρωσης» της ενέργειας, η οποία από βασική ανάγκη του λαού, έχει πλέον καταντήσει πανάκριβο χρηματιστηριακό εμπόρευμα. Ο νόμος (Χατζηδάκη) είναι πραγματική τομή στην ανατροπή θεμελιακών κατακτήσεων στην οργάνωση του χρόνου εργασίας, στην κατάργηση του 8ωρου, όσο και την ανατροπή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με πολύχρονους ταξικούς αγώνες. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την αξία της οργάνωσης, της ταξικής πάλης, επιβεβαιώνουν ότι με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι μπορούν να αμφισβητήσουν τη στρατηγική του κεφαλαίου, να αφήσουν στα χαρτιά αντεργατικούς νόμους, να αποσπούν ορισμένες κατακτήσεις. Καλούμε τα σωματεία να οργανώσουν τη δράση τους για μια σειρά οξυμένα προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με την ζωή της εργατικής οικογένειας.»

Στην βάση αυτή τα σωματεία που συμμετείχαμε καταλήξαμε στις παρακάτω κινητοποίησεις και δράσεις:

·         Κινητοποίηση στην ΔΕΗ (κεντρικό κατάστημα) την Δευτέρα 13/9, στις 12 π.μ. Όχι στις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ρεύμα.

·         Κινητοποίηση στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση την Τετάρτη 15/9 στις 13:30. Ασφαλή άνοιγμα των σχολείων, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές.

·         Θεατρική παράσταση την Κυριακή 19/9 στις 8 μμ στο θερινό θέατρο του Φρουρίου. Θα παρουσιαστεί το έργο «Τρωάδες» από την Θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.

 

Τα σωματεία που συμμετείχαμε στην σύσκεψη:

Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων και ποτών

Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων

Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων

Σωματείο λογιστών και βοηθών λογιστών

Παράρτημα Τρικαλων Πανελληνίου Μουσικου Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.