Τελευταίες Ειδήσεις

Ο καιρός σήμερα: Βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες


Για την Πέμπτη, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Σποράδες, στην Εύβοια (κυρίως την κεντρική και τη βόρεια), στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τις βραδινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.


Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα δυτικά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί, τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).


Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).


Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 -5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι, οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά τμήματα μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4-5 μποφόρ, στις βόρειες Κυκλάδες πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες στα βορειότερα τμήματα. Στα υπόλοιπα τμήματα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα νότια έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός την Παρασκευή


Για την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στο βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και την Εύβοια μέχρι και τις πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα δυτικά και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά το απόγευμα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.