Τελευταίες Ειδήσεις

… ταλαιπωριών συνέχεια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Δεν έχουν τέλος οι διαμαρτυρίες συμπολιτών μας (που για διάφορους λόγους επιμένουν να ταξιδεύουν με τρένο), όσον αφορά την πολιτική που εφαρμόζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. για την περιοχή μας.

Μια τέτοια περίπτωση περιγράφει φίλος και αναγνώστης της ιστοσελίδας μας αλλά και φανατικός χρήστης του σιδηροδρόμου παρά τις συχνές καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΟΣΕ (όπως ο ίδιος παραδέχεται) το όνομα του οποίου είναι στη διάθεση της διεύθυνσης.

Το απογευματινό δρομολόγιο ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ με ανταπόκριση για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είναι προγραμματισμένο για ώρα αναχώρησης 17:31 από τον σταθμό Τρικάλων και ώρα άφιξης στο σταθμό Θεσσαλονίκης 20:31. Όμως το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, για όλους εμάς που περιμέναμε με αγωνία το τρένο στο σταθμό Τρικάλων, αλλά και για τους ‘’ξένους’’ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σταθμό της Καλαμπάκας επιστρέφοντας από επίσκεψή τους στα Μετέωρα, το δρομολόγιο εξελίχθηκε ως εξής:

Μετά από συνεχείς αναθεωρήσεις και ανατροπές για το χρόνο έλευσης της αμαξοστοιχίας, από το σταθμό Τρικάλων μας παρέλαβε λεωφορείο στις 20:30 περίπου και μέσω Καρδίτσας και με πίεση χρόνου και διαδρομής αποβιβαστήκαμε στο σταθμό Λάρισας και επιβιβαστήκαμε στην επόμενη αμαξοστοιχία από εκείνη που θα μας μετέφερε από το σταθμό Παλαιοφαρσάλου στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη η αμαξοστοιχία έφθασε περίπου στις 23:00, με καθυστέρηση πλέον των 2,5 ωρών.

Στα Τρίκαλα είχαμε τη διαβεβαίωση απ’ το προσωπικό των εκδοτηρίων του σταθμού ότι θα μας επιστραφεί με τη μορφή εκπτωτικού κουπονιού (voucher) ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΞΙΑ του εισιτηρίου (αναγνωρίζοντας προφανώς η εταιρεία την ευθύνη της για την ανατροπή των προγραμματισμένων ενεργειών όλων των ταξιδιωτών, λόγω της καθυστέρησης του δρομολογίου).

Με την επιστροφή στα Τρίκαλα, στη διεκδίκηση της αξίας του εισιτηρίου με τη μορφή του εκπτωτικού κουπονιού (αξία 17,60 €) επεστράφη κουπόνι αξίας 2,80 €!!!

Και διερωτώμαι: στο επόμενο ταξίδι μου το αντίτιμο του εισιτηρίου για Θεσσαλονίκη θα είναι 2,80 €;

Πριν λοιπόν είναι πολύ αργά, προτού η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. απαξιώσει τον σιδηρόδρομο στην περιοχή μας, ως τοπική κοινωνία οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στο Σύλλογο ‘’Φίλοι του τρένου’’, να ενώσουμε τη φωνή μας με τις  δικές του διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις, να απαιτήσουμε αξιοπρεπείς συμβάσεις της ιταλικών συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. με το Ελληνικό Δημόσιο και τήρηση όλων των υποχρεώσεών της έναντι του επιβατικού κοινού. 

Ένας φίλος του τρένου

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.