Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή από τα συγγενικά της πρόσωπα, τέσσερις μήνες αφού χάθηκαν τα ίχνη της και έκτοτε βρίσκονταν σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό της. Μάλιστα, την Τρίτη 1η Ιουνίου ειδοποιήθηκε από τους οικείους της η “Γραμμή Ζωής” και αφού συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενεργοποιήθηκε Silver Alert με στόχο την ανεύρεσή της. 

Η υπόθεση της 42χρονης στο «Φως στο Τούνελ»

Την υπόθεση εξαφάνισης της 42χρονης Μόνικα Γκιους είχε παρουσιάσει η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, η αγνοούμενη με καταγωγή από τη Ρουμανία, έμενε τα τελευταία 20 χρόνια στην Κυπαρισσία. Εργαζόταν σαν καθαρίστρια, φρόντιζε ηλικιωμένους, αλλά τελευταία ήταν άνεργη και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά το Φεβρουάριο, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ακριβή ημέρα. Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή από συγγενείς τέσσερις μήνες μετά.

Η Μόνικα, όπως καταγγέλθηκε στην εκπομπή, βίωνε συχνά ενδοοικογενειακή βία και από τον πρώην σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών της, αλλά και από τον σύντροφό της.

Ο μεγαλύτερος γιος της που ζει στην Αγγλία, κατήγγειλε στην εκπομπή πως ο άνθρωπος αυτός την έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι από το ξύλο.

Ο σύντροφός της όταν η Μόνικα εξαφανίστηκε, είπε σε κάποιους φίλους του, ότι θα έφευγε για τη Ρουμανία για μια καλύτερη δουλειά.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, η Αγγελική Νικολούλη συνομίλησε με τον σύντροφο της αγνοούμενης στη Ρουμανία. Ο ίδιος ανέφερε πως η Μόνικα «ζει και βασιλεύει» και υπέδειξε κάποια άλλα πρόσωπα, που πιθανότατα γνωρίζουν που βρίσκεται. Δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό της.

«Ήταν θύμα κακοποίησης...» - Φόβοι ότι δεν ζει 

Το «Τούνελ» συνάντησε στη Δράμα την ξαδέλφη της αγνοούμενης μητέρας τριών παιδιών, η οποία έκανε τη δήλωση εξαφάνισης στην ελληνική αστυνομία.

«Με πήρε τηλέφωνο η αδελφή της, που ζει στην Ιταλία για να με ενημερώσει πως έχει εξαφανιστεί από το Φεβρουάριο. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έμενε στην Κυπαρισσία. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και δεν ήθελε να ανακατευτεί γιατί φοβόντουσαν. Η ζωή της δεν ήταν εύκολη, την κακοποιούσε ο σύζυγός της και αναγκάστηκε να τον χωρίσει. Στην πορεία σύναψε σχέση με κάποιον συμπατριώτη της, όπου κι εκείνος της φερόταν βίαια. Πιστεύω πως η Μόνικα δεν ζει. Ας μιλήσουν όσοι ξέρουν, τι φοβούνται;», αναρωτήθηκε.