Τελευταίες Ειδήσεις

Σφίγγει ο κλοιός για τον Ασπροπόταμο… Άδεια για 3 αιολικά Πάρκα στην Βόρεια Πίνδο (Βασιλίτσα)!


Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φήμες για εγκατάσταση τριών αιολικών πάρκων στην περιοχή της βόρεια Πίνδου που βρίσκεται και η Βασιλίτσα, ενώ είναι χαρακτηρισμένη περιοχή NATURA και αποτελεί το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.


Οι πληροφορίες που βγαίνουν στο φως προκαλούν σοκ! Θα εγκατασταθούν:


Στην περιοχή της κορυφής Βασιλίτσα (κατάκορφα!) και στην κορυφογραμμή προς το Δίστρατο, δυναμικότητας 8.5 MW, που θα αποτελείται από 10 ανεμογεννήτριες συνολικού ύψους 110 μέτρων (85 ο πυλώνας + 25 η ακτίνα της έλικας).

Στην κορυφογραμμή της Βασιλίτσας που φεύγει προς τα νότια, πάνω (δυτικά) από την Αβδέλα, δυναμικότητας 32 MW, που θα αποτελείται από 16 ανεμογεννήτριες συνολικού ύψους 125 μέτρων (80 ο πυλώνας + 45 η ακτίνα της έλικας).

Στην κορυφογραμμή βόρεια του χωριού Αβδέλα (κορυφές Μαντηλίτσα – Στραγγόπετρα), δυναμικότητας 26 MW, που θα αποτελείται από 13 ανεμογεννήτριες ύψους 125 μέτρων (85 ο πυλώνας + 45 η ακτίνα της έλικας).

Πρόκειται ουσιαστικά για ισοπέδωση και ολική καταστροφή ενός ολόκληρου βουνού και μάλιστα στη Βόρεια Πίνδο, μια περιοχή όπου σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να προστατεύεται αυστηρά.

Στις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις που δημοσιεύουμε, (από μηχανικό, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΡΑΕ, με ακριβείς διαστάσεις και θέσεις) μπορείτε να δείτε με ακρίβεια το που ακριβώς θα μπουν και πως ακριβώς θα φαίνονται οι ανεμογεννήτριες, ενώ έγινε προσπάθεια να αποτυπωθούν οι δρόμοι πρόσβασης στους πυλώνες. Παρ’ όλα αυτά λείπουν αρκετά συνοδά έργα: γήπεδα εργασιών κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.