Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα – οδηγίες προσέλευσης για τους/τις μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας

 


Αγαπητοί/ες μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Τη Δευτέρα 13» τη δύσκολη περσινή χρονιά με την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική δραστηριότητα (αναγκαία στην εποχή του κορονοϊού, αλλά μη επαρκής) και ας οπλιστούμε με τα «όπλα» που μας ζητά η πολιτεία και η κοινωνία για να είμαστε ασφαλείς και υγιείς.

Τη Δευτέρα, την ημέρα του Αγιασμού, προσερχόμαστε στο Σχολείο με:

·         το πιστοποιητικό εμβολιασμού μας (όσα παιδιά το έχουν κάνει).

·         βεβαίωση παρελθούσης νόσησης, (όσοι και όσες έχουν νοσήσει  από  κορωνοϊό  το  τελευταίο  εξάμηνο,  δηλαδή  από τον  Μάρτιο  του 2021 και  μετά).

·         δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού Σεπτεμβρίου 2021 αρχίζουμε τη νέα σχολική χρονιά. Ας προσπαθήσουμε να «ξεχάσουμε (self) τεστ (όπως κάνατε την προηγούμενη σχολική χρονιά).

Όσον  αφορά  τα  self test, τα προμηθεύεστε από την  Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Σας δίνονται  έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13/9 έως και 3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου. Η δωρεάν διάθεση self-test  στις  παραπάνω  ημερομηνίες  από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, Oι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης, rapid test. μοριακά εκδίδονται μέσω  της  ιστοσελίδας  Gov.gr  και χρειάζεται να φέρουν τον QR code , (το τετραγωνάκι με τις κουκίδες). Τα self tests τυπωμένα και υπογεγραμμένα από τον γονέα / κηδεμόνα με το όνομα και ολογράφως, σε  έντυπη  μορφή  (ή  και σε  χειρόγραφη όταν  αυτό  δεν είναι  εφικτό).

Ας ξεκινήσουμε με ασφάλεια την πρώτη ημέρα του Αγιασμού (με τις αναλυτικές πληροφορίες να δίνονται όταν με το καλό θα είμαστε όλοι στις τάξεις). Η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη. Ας προσπαθήσουμε όλοι και όλες να την διαφυλάξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

·         Μην ξεχνάτε τη χρήση της προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους του σχολείου (Αίθουσες – αυλή).

ΥΓ. Η ώρα προσέλευσης για τον Αγιασμό θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Καλή σχολική χρονιά με ασφάλεια και υγεία.

Η Δ/νση του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.