Τελευταίες Ειδήσεις

Το 1ο συνέδριο της ΝΔ τον Μάϊο του 1979 στη Χαλκιδική



Το Α’ Συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική από τις 5 έως τις 7 Μαϊου του 1979, καθόρισε ουσιαστικά τον χαρακτήρα και τις θεμελιώδεις αρχές της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και σήμερα και είναι το πρώτο συνέδριο κόμματος στην Ελλάδα του οποίου οι σύνεδροι ήταν αιρετοί από τα μέλη. Επιλέγεται ως έμβλημα ο πυρσός και ως ιδεολογία ο «ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός» όπως τον εισηγείται ο ιδρυτής του κόμματος Κων/νος Καραμανλής, αναγνωρίζοντας την ελευθερία της αγοράς με τη ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους, χάριν της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από το βήμα του συνεδρίου ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ, είχε τονίσει το εξής: «Για να νιώθει ο κάθε μας ψηφοφόρος ότι βρίσκεται κοντά στην παράταξη, θα πρέπει να γίνει μέλος της, έστω και με μία δραχμή ως συνδρομή. Πρωταρχικός στόχος μας όλων μας θα πρέπει να είναι, να φέρουμε τους νέους κοντά στην παράταξη».

Από το νομό πέρα των Βουλευτών του κόμματος, παραβρέθηκε μεταξύ άλλων θεσμικών ως εκπρόσωπος, ο τότε Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων Μπάμπης Δεληλίγκας, από το αρχείο του οποίου προέρχεται και η εν λόγω φωτογραφία (χαρισμένη από τον Αβέρωφ). Ο Μπάμπης Δεληλίγκας έκανε τα πρώτα του στη πολιτική μέσω του πάτερα του Τάκη Δεληλίγκα και ακολούθησε μετά ο Ευάγγελος Αβέρωφ και μετά το 1981 ο Σωτήρης Χατζηγάκης.

Από εκείνο το 1ο συνέδριο της ΝΔ στη Χαλκιδική, ο Μπάμπης Δεληλίγκας παραβρέθηκε με διαφορετικές ιδιότητες σε όλα όσα ακολούθησαν μέχρι σήμερα, εκτός από αυτό του 2010 που ήταν το 8ο κατά σειρά, όταν Πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.