Τελευταίες Ειδήσεις

 Ο Χρίστος Λιάπης με την Υφυπουργό Ζωή Ράπτη και τη Γενική Γραμματέα Σοφία Νικολάου στα εγκαίνια του Ξενώνα του ΚΕΘΕΑ στις Φυλακές Κορυδαλλού


Τον Ξενώνα διαμονής των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει, στην Ε΄ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού 1 εγκαινίασαν, τον περασμένο μήνα, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ Χρίστος Λιάπης και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ Φωτεινή Λεομπίλλα, παρουσία της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη.



Πρόκειται για πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, και ειδικότερα του ΚΕΘΕΑ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Ξενώνας μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα σε διαμορφωμένο χώρο, που περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες υποδομές (χώρος για ύπνο, τουαλέτα, μπάνια, κουζίνα). Σκοπός της δημιουργίας του είναι η παροχή δυνατότητας διαχωρισμού των μελών που έχουν ενταχθεί στην Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, από τους υπόλοιπους κρατούμενους.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, Δρ.  Χρίστος Λιάπης τόνισε σε σχετικές δηλώσεις του στα τηλεοπτικά μέσα που κάλυψαν την εκδήλωση πως: «χάρη στις νέες υποδομές που ξεκινούν σήμερα και επίσημα τη λειτουργία τους, οι συνάνθρωποί μας, αφού ολοκληρώνουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της Θεραπευτικής Κοινότητας, δεν θα είναι, πλέον, υποχρεωμένοι να επιστρέφουν, το απόγευμα, στα κελιά με  τους υπόλοιπους κρατούμενους, αλλά θα παραμένουν επί 24ώρου βάσεως σε ένα πιο ευνοϊκό, για τη θεραπεία τους, περιβάλλον. Σε ένα περιβάλλον, όπου συναντώνται η επιστημονική γνώση, η φροντίδα, η υπευθυνότητα και η δύναμη της ίδιας της ζωής την οποία κερδίζουν μέρα με τη μέρα τα μέλη του ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει»  









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.