Τελευταίες Ειδήσεις

Σχόλιο της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για την επίσκεψη Σκρέκα - Αμυρά στην Λίμνη


Σαν τον κλέφτη ήρθε ο υπουργός περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας, μαζί με τον υφυπουργό Γ. Αμυρά, στην Λίμνη σήμερα, σε συνάντηση που οργάνωσε το δασαρχείο με εκπροσώπους δασικών συνεταιρισμών και παρουσία του δήμαρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

            Στη συνάντηση αυτή ήρθε να μοιράσει ψεύτικες ελπίδες στους ρητινοκαλλιεργητές - δασεργάτες, παρουσιάζοντας σαν ευκαιρία να πάρουν οι συνεταιρισμοί ένα κομμάτι των εργολαβιών από το κόψιμο των καμένων δέντρων. Στην αγωνία των συμμετεχόντων με τι συμβάσεις θα δουλέψουν και για πόσο διάστημα, οι απαντήσεις ήταν το λιγότερο προκλητικές. Ο μεν υπουργός, μιλώντας ως εκπρόσωπος των εταιριών και εργολάβων, είπε ότι «αν δεν θέλετε αυτά που σας προσφέρουμε, να τα δώσουμε στους εργολάβους»… Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε συμβάσεις, αφήνοντας έτσι ανοιχτό με ποιους όρους θα απασχοληθεί ο κόσμος που θα δουλέψει. Έφτασε σε σημείο να μιλήσει για κοινωφελή εργασία μετά από 2 χρόνια με τα γνωστά ψίχουλα που αυτή αμείβεται… Ο δε δήμαρχος είπε, επίσης προκλητικά, «δεχτείτε αυτά που σας δίνουν, που θα τα ξαναβρείτε;» συμβάλλοντας με τη σειρά του στην κοροϊδία της κυβέρνησης…

            Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διασπάσει το λαό της περιοχής, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!

            Υπάρχει πικρή πείρα από υποσχέσεις μετά από κάθε καταστροφή που ζήσαμε. Ο λαός ξέρει ότι η δύναμή του είναι η ενότητά του. Ρητινοπαραγωγοί, αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι, μικροί επαγγελματίες, γυναίκες και νεολαία έχουν τη δύναμη να επιβάλουν με τον αγώνα τους 100% αποζημιώσεις για όλους, άμεσα αντιπλημμυρικά-αντιδιαβρωτικά μέτρα για να καταφέρουν να ζήσουν στον τόπο τους.

 

           

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.