Τελευταίες Ειδήσεις

Φωτιά - Εύβοια: Συνεχείς εκκενώσεις χωριών και οικισμών γύρω από τη Λίμνη



Συνολικά δέκα χωριά και οικισμοί γύρω από το μέτωπο της φωτιάς στη Λίμνη Ευβοίας, έχουν εκκενωθεί με σχετικές αποφάσεις του συντονιστικού οργάνου. Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει κρίσιμη καθώς πολλοί οικισμοί έχουν παραδοθεί στις φλόγες ή απειλούνται από αυτές.


Ειδικότερα, με απόφαση του συντονιστικού εκκενώθηκαν τα χωριά Κουρκουλού και Δρυμώνας αν και βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση από το κυρίως μέτωπο της φωτιάς. Ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωσή τους καθώς οι φλόγες επεκτείνονται όλο και περισσότερο.


Λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους το οποίο ανέφερε τα εξής: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς #Κουρκουλοί ή #Σκεπαστή #Εύβοιας εκκενώστε τώρα προς #Κεχριές μέσω Σκεπαστής. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».



Για τις εκκενώσεις των χωριών και των οικισμών ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, δήλωσε τα εξής: «Η εκκένωση των χωριών ήταν προληπτική. Έγινε με τάξη και έτσι αποφύγαμε να θέσουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές που ήταν το βασικό στοιχείο που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε με την έναρξη της φωτιάς.»


Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.