Τελευταίες Ειδήσεις

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση σύγχρονης κεραμικής στο Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου


Εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου η ομαδική έκθεση σύγχρονης κεραμικής με έργα πολλών εικαστικών τα οποία φιλοξενούνται στο χώρο του Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων στο Καστράκι.

Την τελετή των εγκαινίων προλόγισε ο πρόεδρος του Καστρακίου κ. Γκόγκος καλωσορίζοντας όλους τους καλλιτέχνες και το φιλότεχνο κοινό επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια έκθεση στο χωριό τους.

Ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Λύπας χαιρέτισε την πρωτοβουλία ευχαριστώντας την κα Θεοδώρου για την συνδρομή προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έκθεση με τόσο σημαντικούς καλλιτέχνες τονίζοντας πως με τη βοήθεια του Δήμου Μετεώρων θα μπορούσε να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός τουλάχιστον ανά διετία. 

Μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην έκθεση που πλαισιώνεται και από άλλες δραστηριότητες όπως το ιδιαίτερο ψήσιμο των κεραμικών με την τεχνική "raku" που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 17:00-21:00 στην κεντρική πλατεία Καστρακίου.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Νικολογιάννη ο οποίος ανέφερε πως στις εκδηλώσεις συμμετέχει η ερευνητική ομάδα HANDMADE του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με επικεφαλής τον Δρ. Λάμπρο Μαλαφούρη. Η έρευνα πραγματοποιείται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και έχει να κάνει με την ανθρωπολογική εξερεύνηση της δημιουργικής χειρονομίας μέσω της τέχνης της κεραμικής. Το τελικό υλικό θα συμπεριληφθεί σε ένα ντοκιμαντέρ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος η γηραιοτέρα των καλλιτεχνών κα Κερασιώτη μίλησε για την τέχνη της σύγχρονης κεραμικής υπογραμμίζοντας υπογραμμίζοντας πως ταυτίζεται με το τρίπτυχο χώμα, νερό και φωτιά και ότι με την πάροδο των χρόνων εξελίσσεται εκφράζοντας την αισιοδοξία της πως και κάποιοι νέοι θα ασχοληθούν ώστε να υπάρξει συνέχεια.

Οι συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Βαβάτσης Γιώργος, Βασιλείου Φίλιππος, Γαλιγαλίδης Θεόδωρος, Δουργουνάκη Χρύσα, Θεοδώρου Ζωή, Θεοδώρου Μάρω, Ιγγλέση Μάριον, Καρακίτσος Κώστας, Καρακίτσος Στράτος, Κερασιώτη Μάρω, Κοροπούλη Χαρούλα, Κοσμά Ιωσηφίνα, Λυμπεραίου Χρυσάνθη, Παπαλέξη Λιάνα, Πατσέλης Αλτίν, Ποντικής Γιώργος, Πουλτσιάκης Φοίβος, Σκλαβενίτης Νίκος, Τσίρου Ιφιγένεια, Χριστόπουλος Ηλίας, Mocanu Monica.


Διάρκεια έκθεσης: 28 Αυγούστου - 1 Οκτωβρίου 2021

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 -15:00

                                   Σάββατο και Κυριακή: 17:00-21:00

τηλ. επικοινωνίας: 24320-22523

Διοργάνωση-επιμέλεια: Μάρω Θεοδώρου




















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.