Τελευταίες Ειδήσεις

Λύση συνεργασίας

 


Πριν λίγες μέρες με απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου επήλθε η λύση της συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του κ. Κτενά. Θεωρούμε (και χρησιμοποιώ πληθυντικό ,γιατί είναι πολλοί εκείνοι που συμφωνούν) πως αυτή η απόφαση υπήρξε  άδικη για τον κ. Κτενά.

Πραγματικά ,είναι παράλογο να κατηγορείτε τον συγκεκριμένο άνθρωπο  για έλλειψη αγάπης προς τα αδέσποτα ζώα ,όταν είναι εκείνος που για πρώτη φορά στην πόλη μας ξεκίνησε αυτή την υπόθεση και τη στήριξε όλα αυτά τα χρόνια με προσωπικό κόστος . Αναρωτιέμαι ποιος συμπολίτης  εύκολα θα μετέτρεπε το σπίτι του και το αυτοκίνητό του σε καταφύγιο για ανήμπορα ,ανάπηρα ζώα, ποιος άνθρωπος εύκολα θα διέθετε όλο τον προσωπικό του χρόνο για τη φροντίδα αυτών των ζώων ,ποιος θα σφράγιζε την προσωπική του πορεία  ζωής με την μοίρα αυτών των ζώων .Άλλωστε και μετά τη λύση αυτής της συνεργασίας αυτός ο είναι εκείνος που περιμάζεψε το σκυλί με την ψώρα από τη Διάβα, τα τρία αδέσποτα λιπόσαρκα σκυλιά της Βασιλικής, που ελευθέρωσε μια παγιδευμένη γάτα και επέστρεψε το κυνηγόσκυλο ,που βρέθηκε στην Καλαμπάκα ,στο νόμιμο κύριό  του στο Ελάφι . Όλα αυτά έγιναν σε διάστημα λίγων ημερών από τον ίδιο και όχι από τους υπεύθυνους του  δήμου που αδιαφόρησαν προκλητικά Για τον κ.Κτενά δεν άλλαξε τίποτα με τη λήξη της συνεργασίας γιατί εκείνο που τον ωθεί δεν είναι καμιά σύμβαση έργου παρά μόνο η αγάπη  για τα αδέσποτα .Γι 'αυτό, λοιπόν, λέω πως είναι και παράλογο και άδικο ,είναι λάθος να μη θέλει ο Δήμος τις υπηρεσίες  ενός ανθρώπου που είναι " ταγμένος "σε αυτή την υπόθεση και είναι προς το συμφέρον των αδέσποτων ζώων να αναθεωρήσετε την απόφαση αυτή , αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για αυτά , όπως υποχρεούστε. Αλλιώς, η μοίρα τους θα επαφίεται σε συνεργάτες σας που δε διστάζουν να λένε ψέματα ,που κανείς δε γνωρίζει το ακριβές ωράριό τους στο κυνοκομείο ,που αφήνει τα ζώα να περιφέρονται ανάμεσα στα περιττώματά τους εξαθλιωμένα, εξαφανίζοντας εκείνα που δεν τα κατάφεραν να επιβιώσουν στις άσχημες συνθήκες στις οποίες κρατούνται και κυνικά ομολογεί πώς τα κουτάβια που πήρε από τη μάνα τους( χωρίς να πάρει και την ίδια) απλά "έσκασαν" κατά τη μεταφορά. (Η δήλωση αυτή έγινε ενώπιον του δημάρχου και ο υπάλληλος αυτός εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του) Αν λοιπόν αφήσετε την ευθύνη για τα αδέσποτα  του δήμου στα χέρια τέτοιων ανθρώπων _ υπαλλήλων και αντιδημάρχων (που ήδη έχουν αποχωρήσει προ πολλού)τότε κάτι δεν κάνετε καλά. Η αποστολή αυτή χρειάζεται ανθρώπους αφοσιωμένους  και όχι απλά έμμισθους υπαλληλίσκους και αδιάφορους παράγοντες. Όσο για το χώρο του κυνοκομείου που  ο δήμαρχός μας καλεί να επισκεφτούμε (τα περισσότερα μέλη του Δήμου όλων των παρατάξεων δεν επισκέφτηκαν  ούτε μια φορά το κυνοκομείο, ώστε να  σχηματίσουν άποψη) να επισημάνω την έλλειψη του αυτονόητου, την ανυπαρξία σήμανσης που θα οδηγεί κάθε ενδιαφερόμενο στο χώρο. Πώς θα προωθηθούν αυτά τα ζώα όταν παραμένουν αχαρτογράφητα, όταν  καταδικάζονται στην αφάνεια και τους στερείται η ευκαιρία να βρουν ένα φιλόξενο καταφύγιο, ένα σπίτι;
Αν  σε κάποιους συμφέρει αυτός ο χώρος να παραμένει αθέατος μετατρέποντάς τον σε μία σύγχρονη εκατόμβη ,οφείλετε ως  δημοτική  αρχή   να το ρυθμίσετε άμεσα .Στο χώρο του κυνοκομείου  πρέπει να έχουν πρόσβαση  όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, να γνωρίσουν και να επιλέξουν  σκυλιά για υιοθεσία. Ας μη ξεχνάμε πως υπάρχει ενδιαφέρον για υιοθεσίες και από αλλοδαπούς φιλόζωους που κάνουν τουρισμό στην πόλη μας. Πώς θα μάθουν για τη διαθεσιμότητα  τόσων ζώων χωρίς πληροφόρηση εκ μέρους του  Δήμου; Μέλημα όλων μας είναι η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων με έλεγχο των γεννήσεων, ελπίζοντας σε συστηματικές στειρώσεις και προώθηση των  διαθέσιμων ζώων.  Αυτός είναι ο στόχος και για να επιτευχθεί  χρειάζονται άνθρωποι που ενδιαφέρονται, που είναι παρόντες στον χώρο και συναισθάνονται τις ευθύνες τους και ο κ. Κτενάς δικαιωματικά ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.