Τελευταίες Ειδήσεις

Συγκέντρωση εργαζομένων του ΓΝΤ στην είσοδο του ΤΕΠ την Πέμπτη


Στην  πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. που  αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ  και κατά τόπους κινητοποιήσεις  την Πέμπτη  26 Αυγούστου,   η  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ εργαζομένων του Γ.Ν & Κ.Υ. , καλεί  όλους τους Υγειονομικούς, τους Συλλόγους  Υγειονομικών, Εργατικά  Σωματεία, Συλλόγους & Φορείς του Νομού, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 11:00 το πρωί στην Είσοδο του ΤΕΠ του Γ.Νοσοκομείου.


OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις νοσοκομείων και τη μετατροπή σε νοσοκομεία «μιας νόσου». Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη σε ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας

 Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης” για την επιδημία.

Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

            Η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να κρύψει τις ευθύνες της για την νέα εξάπλωση της επιδημίας, συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης», στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται η απαράδεκτη τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.


            Από τη μια, τα εμβόλια και τα φάρμακα, που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της επιδημίας παραμένουν εμπόρευμα στα χέρια των φαρμακευτικών ομίλων και αξιοποιούνται στα πλαίσια των ανταγωνισμών μεταξύ κρατών. Από την άλλη, η ανάγκη για ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού «αντικαθίσταται» από απειλές για αναστολή εργασίας, δωροεπιταγές των 150€ και  bonus στους ιδιώτες υγειονομικούς για κατ’οίκον εμβολιασμό.


            Όλα αυτά συντηρούν την καχυποψία και ενισχύουν τις θεωρίες συνωμοσίας και τον ανορθολογισμό, που σκόπιμα  καλλιεργείται και από διάφορες ομάδες, πολλές από τις οποίες δεν κρύβουν τον ακροδεξιό ή και φασιστικό χαρακτήρα τους.


            Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, «στοχοποιούμαστε» οι εργαζόμενοι που για 18 ολόκληρους μήνες – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συνολικά για ην υγεία του λαού.


            Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών, που θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, ενώ παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων, επικουρικών και μέσω ΟΑΕΔ, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες.


            Αντί για τη στελέχωση και επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων, των κλειστών κλινικών και των συγχωνευμένων  κλινικών, σχεδιάζουν, αξιοποιώντας και το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, νέο κύμα συγχωνεύσεων δημόσιων μονάδων υγείας, ιδιωτικοποιήσεων καθώς και λειτουργία όσων δημόσιων μονάδων απομείνουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.


Η αξιοποίηση της επιδημίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Ασφάλιση, επιβεβαιώνουν ότι απέναντι μας έχουμε τα «μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα». Τους ομίλους που ανυπομονούν να επεκταθούν στους τομείς της Υγείας και Ασφάλισης.  


Απέναντι σε αυτούς αλλά και τις κυβερνήσεις και την Ε.Ένωση που τους υπηρετούν, χρειάζεται να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των υγειονομικών μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας και να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.


Κοινοποιήστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.