Τελευταίες Ειδήσεις

Ανασχηματισμός προ των πυλών: Οι σίγουροι, τα αουτσάιντερ και οι εκπλήξεις (βίντεο)


Όλα δείχνουν πώς ο νέος ανασχηματισμός θα γίνει την Πέμπτη, καθώς πλέον πρόκειται για θέμα ωρών. Οι αρχικές πληροφορίες ήταν ότι μέχρι σήμερα το απόγευμα θα είχαν ανακοινωθεί οι νέοι Υπουργοί και Υφυπουργοί αλλά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού άλλαξε.


Όλα δείχνουν ότι θα δούμε έναν δομικό ανασχηματισμό προκειμένου η κυβέρνηση να δώσει την αίσθηση της επανεκκίνησης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πριν την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας και πολύ πιθανό την Πέμπτη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν χτυπήσει τηλέφωνα υπουργών, με τους ίδιους να βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα».


Όπως έχει γίνει γνωστό, αμετακίνητοι από τις θέσεις τους είναι οι:

1.Χρήστος Σταϊκούρας – Υπουργός Οικονομικών

2.Νίκος Δένδιας – Υπουργός Εξωτερικών

3.Νίκος Παναγιωτόπουλος – Υπουργός Άμυνας

4.Κώστας Καραμανλής – Υπουργός Μεταφορών

5.Κωστής Χατζηδάκης – Υπουργός Εργασίας

6.Κυριάκος Πιερρακάκης & Θεόδωρος Λιβάνιος – Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

7.Σπήλιος Λιβανός & Γιώργος Στύλιος – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


Κλειδί στον ανασχηματισμό αναμένεται να αποτελέσει το υπουργείο Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ενδέχεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας.


Επιπλέον, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να μετακινηθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Μαξίμου θέλουν να δημιουργηθεί ένα καινούργιο υπουργείο που θα ασχολείται αποκλειστικά με το περιβάλλον.


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση είναι οι:

1.Θοδωρής Ρουσόπουλος

2.Τάκης Θεοδωρικάκος

3.Μάριος Θεμιστοκλέους

Συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, στις 11.00, υπό τον πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

  • Ενημέρωση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου - Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά».
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.