Τελευταίες Ειδήσεις

Διαδικτυακή συνάντηση Λέσχης Ανάγνωσης ΚΚΤ με τον κ. Καλπούζο


 Ένας νέος κύκλος συναντήσεων της Λέσχης Ανάγνωσης του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου, με καλεσμένο τον πολύ αγαπημένο συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο. Τα μέλη είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να συζητήσουν με τον κ. Καλπούζο για το βιβλίο του «Σάος. Παντομίμα φαντασμάτων», ένα αλληγορικό έργο με πολλούς συμβολισμούς, μίση, πάθη, έρωτες που ενθουσίασε, και παράλληλα προβλημάτισε, τους αναγνώστες.

            Το έργο, πλασμένο με εικόνες πραγματικότητας και ταυτόχρονα βγαλμένο σαν από κινηματογραφικό σκηνικό, όπως παρατήρησαν τα μέλη, πραγματεύεται την μετάλλαξη των χαρακτήρων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο σε ένα δυστοπικό περιβάλλον. Με βάση τις ψυχολογικές μεταπτώσεις υπό τη σκιά του φόβου, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του συγγραφέα και των μελών με έντονους προβληματισμούς για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και τρόπους αναζήτησης της γαλήνης ως μια μορφή ευτυχίας.

            Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Καλπούζο για την εποικοδομητική συζήτηση, καθώς και τις εκδόσεις Ψυχογιός για την συνεργασία.

            Ευχόμαστε ο νέος κύκλος συναντήσεων με νέες αναγνώσεις, νέους στοχασμούς να προσφέρει στα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης ένα παράθυρο σε άλλους κόσμους και μια ατμόσφαιρα ψυχικής ανάτασης!

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.