Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Παιδής: Μεγάλες ζημιές στον αρχαιολογικό χώρο της Μηλέας – Να προστατευτεί το μνημείο


Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί οι υποδομές στον αρχαιολογικό χώρο της Μηλέας, μετά από τους σφοδρότατους ανέμους που έπληξαν πρόσφατα την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

Ενδεικτικό όσων προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο είναι το γεγονός ότι καταστράφηκε ολοσχερώς το στέγαστρο που προστατεύει το μνημείο, ενώ σημαντικές φθορές προκλήθηκαν σε τμήμα της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου εξαιτίας της πτώσης δέντρων.

Ο Θανάσης Παιδής επικοινώνησε με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, η οποία έδειξε άμεσο ενδιαφέρον, ζητώντας να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να αποκατασταθούν το ταχύτερο δυνατόν οι υποδομές με στόχο την προστασία των σημαντικών μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο της Μηλέας.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Η περιοχή της Ελασσόνας για μία ακόμη φορά επλήγη από τη μανία των καιρικών φαινομένων.

Πέραν  όλων των άλλων επιπτώσεων, καταγράφονται σημαντικές ζημιές και στον αρχαιολογικό χώρο της Μηλέας.

Επικοινωνήσαμε άμεσα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια – με την οποία έχουμε σταθερή και εξαιρετική συνεργασία – ώστε να αναληφθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στη θωράκιση του χώρου.

Το ενδιαφέρον για τα μνημεία της περιοχής είναι διαχρονικό και έμπρακτο. Θα είμαστε πάντα κοντά σε κάθε δράση προστασίας και ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει η περιοχή μας» υπογραμμίζει, κλείνοντας,  ο Θανάσης Παιδής.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.