Τελευταίες Ειδήσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε εκπνέει η προθεσμία -Υπάρχει έκπτωση που μπορεί να χάσετε


Ακόμη δεν έχετε κάνει τη φορολογική σας δήλωση; Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για την εκπνοή της δεκαήμερης παράτασης στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών!


Αρχικά ο προγραμματισμός προέβλεπε την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου, ωστόσο, μετά από έντονες πιέσεις των φοροτεχνικών και λογιστών αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.


Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν δηλώσεις τον Σεπτέμβριο θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου να προχωρήσουν στην καταβολή των δυο πρώτων μηνιαίων δόσεων που κανονικά αφορούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.


Σημειώνεται ωστόσο ότι όσοι υποβάλουν την δήλωση τελευταία στιγμή χάνουν την έκπτωση του 3%. Για να μπορέσουν τα φυσικά πρόσωπα να καρπωθούν την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει πρώτων να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρις την Παρασκευή 27 Αυγούστου και δεύτερον να καταβάλουν το σύνολο του φόρου που οφείλουν.


Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν το σύνολο του φόρου τους μέσω πιστωτικής κάρτας, εξασφαλίζοντας την έκπτωση του 3%, επιλέγοντας την εξόφληση του ποσού σε άτοκες δόσεις που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τις 12 μηνιαίες δόσεις. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουν και να εξασφαλίσουν την έκπτωση του 3% και να προχωρήσουν στην αποπληρωμή του ποσού με άτοκες δόσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.