Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι δυνατοί άνεμοι οδηγούν τη φωτιά στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Σε περίπτωση που φτάσουν οι πύρινες φλόγες στην κατάφυτη έκταση, η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη.

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε και η πληροφορία για μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα που δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη η γυναίκα απεγκλωβίστηκε και έχει μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.

Καταγγελίες για εμπρησμό 

Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό σύμφωνα με υπάλληλο του δήμου, κατήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς. Επικαλέστηκε υπάλληλο του δήμου, που είδε ύποπτο αμάξι, άσπρο μοντέλο Pegeut 306 με φιμέ τζάμια να σταματά σε κάδο απορριμάτων.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο μέτωπο της Λαυρεωτικής

Λόγω των διαστάσεων της πυρκαγιάς οι δυνάμεις ενισχύθηκαν μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν, 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών (3) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6Α/Φ και 6Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Εντολή εκκένωσης για Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι

Την ίδια ώρα, μήνυμα μέσω του 112 ενημέρωσε τους κατοίκους στους οικισμούς Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, να εκκενώσουν τις οικίες τους προς Ψάθα και Αλεποχώρι, καθώς είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Βίλια.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Αγία Παρασκευή ή Κρύο Πηγάδι εκκενώστε τώρα προς Ψαθα, Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά την περιοχή σας».

Νωρίτερα, αντίστοιχο μήνυμα είχε σταλεί και για τους κατοίκους των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προχώρησε η Τροχαία εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Λαυρεωτικής.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί δεν μπορούν να κινηθούν:

  • Στην Λεωφόρο Λαυρίου- Καμαρίζης από την περιοχή των Εργατικών κατοικιών προς τον οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου.
  • Σην Λεωφόρο Λαυρίου- Καμαρίζης από τον οικισμό Συντερίνα προς τον οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου.
  • Στη Λεωφόρο Λαυρίου και την Παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου.
  • Με βάση τα παραπάνω οι οδηγοί κινούνται επιλέγοντας διαφορετικές διαδρομές αποφεύγοντας τις διαδρομές που μπορεί να οδηγήσουν στα σημεία διακοπής.

Δείτε βίντεο που ανέβηκαν στα social media: