Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ: Συναυλία κουαρτέτου Ερινύς την Τετάρτη 18/8


Μια ακόμα εκδήλωση θα λάβει μέρος την Τετάρτη 18/8 στις 21:30 στον πολιτιστικό χώρο του πρώην ΚΕΓΕ. Πρόκειται για τη συναυλία του κουαρτέτου Ερινύς σε έργα Σούμπερτ και Μπετόβεν.

Λίγα λόγια για τη συναυλία:

Το κουαρτέτο Ερινύς σχηματίστηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας το 2019 από́ σπουδαστές τεσσάρων διαφορετικών εθνικοτήτων στην Ακαδημία Σιμπέλιους, όπου συνεχίζουν τις σπουδές τους στη μουσική́ δωματίου στην τάξη του βραβευμένου βιολοντσελίστα Μάρκο Ύλονεν. Το 2020 και 21 επιλέχθηκε μετά από́ ακρόαση για να συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ μουσικής δωματίου «Mimir Chamber Music Festival», στο Forth Worth, Texas στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Σεπτέμβριο του 2021, το κουαρτέτο θα συμμετάσχει στον διεθνή́ διαγωνισμό́ μουσικής δωματίου «Trondheim International Chamber Music Competition» στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας. Το ρεπερτόριο τους εκτείνεται από́ τον κλασικισμό́ μέχρι και την σύγχρονη εποχή́, με έμφαση στους συνθέτες της ρομαντικής περιόδου. Τα μέλη του κουαρτέτου συνεχίζουν παράλληλα μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακαδημία Σιμπέλιους.

Συμμετέχουν: Νίκος Νικολαΐδης, Κύρα Σαπλαχίδου

Πρόγραμμα

Rosamunde quartet, D 804, Op. 29, -

F. Schubert

Duo no1 in C major, WoO 27, -

L. V. Beethoven  

 

Τα ερείπια των Αθηνών - Τουρκική παρέλαση, Op. 113 -

 L. V. Beethoven

 

Η πριγκίπισσα της Κύπρου η οποία με τη συντροφιά του Κρητικού Πρίγκιπα Alfonso διεκδικεί πίσω τον θρόνο της.

Μετά από τον χιλετή της λήθαργο, η Θεά Αθηνά ξυπνά από τον θρήνο των Αθηναίων για τον Οθωμανικό ζυγό.

Τα θεατρικά «Rosamunde» και «Ερείπια των Αθηνών» εμπνέουν τον Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν και τον Φραντς Σούμπερτ, δυο εμβληματικούς συνθέτες της Ευρώπης του 1821. 

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού,

Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης

Λύπας Β. Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.