Τελευταίες Ειδήσεις

Οι εργαζόμενοι έδωσαν ακόμα μια φορά το παρόν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την εκπαίδευσηΠραγματοποιήθηκε για Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κινητοποίηση στην πόλη μας ενάντι στο νέο νομοσχέδιο. Εκ μέρους των εργατικών σωματείων πήρε το λόγο στην κινητοποίηση ο Ηλίας Σέγγης, Πρόεδρος του Παραρτήματος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Τρικάλων. Στην ομίλία του επισήμανε τα εξής:

                                    Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά!

Απόσυρση τώρα του αντιδραστικού νομοσχεδίου!

 

Χαιρετίζουμε τα σωματεία εκπαιδευτικών, τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές, τα σωματεία εργαζομένων που όλο αυτό το διάστημα  συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας  να φέρει για ψήφιση το βαθιά αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, απαξιώνει τον ρόλο των εκπαιδευτικών και επιδιώκει τη φίμωσή τους.

Ήταν η καλύτερη απάντηση απέναντι στην πρόκληση της κυβέρνησης της ΝΔ να ψηφίζει αντιεκπαιδευτικά μέτρα μέσα στο κατακαλόκαιρο, αντί να το αξιοποιεί για να πάρει ουσιαστικά μέτρα την ώρα που φουντώνει η πανδημία ώστε τα σχολεία το Σεπτέμβρη να ανοίξουν με ασφάλεια!

Η επιδίωξή της να ψηφίσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο που χτυπάει την καρδιά του σχολείου, το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας χωρίς να κουνηθεί φύλλο έπεσε στο κενό.

            Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση που απαιτεί να μπουν σε αναστολή οι εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις, η ίδια για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων έχει κολλημένο το γκάζι της αντιλαϊκής επίθεσης.

            Κι ενώ εδώ και δύο χρόνια οι μαθητές ζούν στην «δίνη» της τηλεκπαίδευσης με πολλαπλές και ψυχοκοινωνικές συνέπειες κουβέντα δεν γίνεται για ουσιαστικά μέτρα προστασίας για το νέο άνοιγμα των σχολείων παρότι ήδη διανύουμε ένα 4ο κύμα πανδημίας.

            Σαν να μην υπάρχουν όλα αυτά, κατακαλόκαιρο στην βουλή συζητιέται αυτές τις ημέρες ακόμη ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που διευρύνει τις μορφωτικές ανισότητες των μαθητών, μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση και απαξιώνει παραπέρα το ρόλο του εκπαιδευτικού.

Το νομοσχέδιο-έκτρωμα αφορά κάθε εργάτη και υπάλληλο γιατί στοχεύει στα παιδιά του, συνολικά στη νέα γενιά. Δε βελτιώνεται. Πρέπει να πάει στα σκουπίδια! Αποτελεί συνέχεια όλων των προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών νόμων (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Επαγγελματική Εκπαίδευση, Εργαστήρια Δεξιοτήτων).

Τα εργατικά Σωματεία στο Νομό μας, με την κοινή μας δράση με τους Εκπαιδευτικούς, του συλλόγους των γονέων, τους Φοιτητές και μαθητές, δίνουμε συνέχεια της δράσης μας.

Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά!

Δε θα σταθούμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε επιχείρηση, που θα αναζητεί χρήματα από γονείς, από ιδιώτες, αλλά και από χορηγούς για να λειτουργήσει.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε “καλά” και σε “κακά”, σε “πλούσια” και “φτωχά”. Που δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικά σχολικά βιβλία. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας με τις εφήμερες δεξιότητες, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας.

Αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το νομοσχέδιο, που θέλει τον εκπαιδευτικό φοβισμένο με τον βούρδουλα του ασφυκτικού και αντιδραστικού ελέγχου, να παρακαλάει χορηγούς για λίγα ψίχουλα και να μην απαιτεί τα στοιχειώδη για τη μόρφωση των παιδιών μας.

ΔΙΕΚΔΕΙΚΟΥΜΕ:

·        Όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και στήριξη, με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια και εξοπλισμό. Να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη για να μορφωθεί το παιδί του.

·        Ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονα, επιστημονικά θεμελιωμένα και κατανοητά σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, ίδια για όλα τα παιδιά.

·        Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχει το παιδί σου!

 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ &  ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

● Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων  Ποτών

● Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων

● Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων 

● Σωματείο Λογιστών και Βοηθών Λογιστών

● Παράρτημα Τρικάλων Πανελλήν. Μουσικού Συλλόγου 

● Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

● Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.