Τελευταίες Ειδήσεις

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να μείνει η χώρα ανοικτή - Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
Η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη όπου προκύπτει η ανάγκη με βάση τους επιδημιολογικούς δείκτες θα γίνεται εφαρμογή μέτρων τοπικού χαρακτήρα, με απολύτως τοπικά κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση από ένα πακέτο επιλογών που έχει ήδη διαμορφωθεί. 

Στις επιλογές της κυβέρνησης υπάρχουν τα εξής μέτρα:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα

- Απαγόρευση στη μουσική

- Περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση

- Αναστολή εκδηλώσεων, πανηγυριών, θρησκευτικών λειτουργιών

- Μάσκες παντού και σε εξωτερικούς χώρους 

Επίσης υπό συζήτηση πάνω στο τραπέζι είναι:

- Η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναμονή να δοθεί από την Επιτροπή και τους διεθνείς οργανισμούς υγείας το οριστικό πράσινο φως για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12-15. Είναι σχεδόν ειλημμένη απόφαση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, έως τον Σεπτέμβριο, ώστε να ανοίξουν κανονικά τα γυμνάσια και τα λύκεια. Το ίδιο ισχύει και με τα πανεπιστήμια, στα οποία φοιτούν ή θα φοιτήσουν ενήλικοι φοιτητές. Αναμένεται έτσι ένταση της προσπάθειας για εμβολιασμό των νέων, η οποία ήδη έχει αποδώσει καρπούς καθώς οι εμβολιασμένοι στις ηλικίες 18-24 έχουν ξεπεράσει τις 500.000. Η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού συμπεριλαμβάνει και το εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ.

- Covid free οι κλειστοί χώροι από τον Σεπτέμβριο. Η συζήτηση περιλαμβάνει όλους τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους και αυστηρούς κανόνες. Παράλληλα μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα τα ραντάρ του κράτους θα είναι σε επιφυλακή, ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως πιθανές εστίες κινδύνου και να επεκταθεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

«Εκλεισε» η Μύκονος

Σημειώνεται πως πρόσθετα μέτρα τίθενται σε ισχύ στη Μύκονο από σήμερα Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, από σήμερα (17/7) στις 18:00 και μέχρι τις 26/7 στις 06:00 το πρωί, τίθεται σε ισχύ το πρώτο τοπικό lockdown του καλοκαιριού, στη Μύκονο, λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, θα ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, η μουσική στην εστίαση και τα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης θα απαγορεύεται όλο το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της», τονίζει ο Ν. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο νησί που έχει σειρά για τοπικό lockdown είναι η Πάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.