Τελευταίες Ειδήσεις

Αντικομμουνιστικές «τομές»


«Ο κομμουνισμός είναι ένα αποτυχημένο σύστημα, ένα παγκοσμίως αποτυχημένο σύστημα... Και δεν βλέπω τον σοσιαλισμό ως πολύ χρήσιμο υποκατάστατο». Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον Τζο Μπάιντεν κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την Αγκελα Μέρκελ στις ΗΠΑ. Τι τον έπιασε τον Αμερικανό Πρόεδρο να ασχοληθεί έτσι με ένα «αποτυχημένο σύστημα», προφανώς για να υπερασπιστεί τις ...επιτυχίες του καπιταλισμού;

 Μα φυσικά οι προβοκάτσιες που είναι σε εξέλιξη στην Κούβα εκκινώντας από αμερικανικό έδαφος, από διάφορους μαφιόζους και αντεπαναστάτες που έχουν την πολύμορφη κρατική στήριξη από τις ΗΠΑ. Από εκείνους δηλαδή που αναλαμβάνουν τη «βρώμικη δουλειά», συμπληρώνοντας το πολύχρονο αμερικανικό εμπάργκο που βασανίζει χρόνια τώρα τον κουβανικό λαό.

Προφανώς δεν είναι πολλοί εκείνοι που «πέφτουν απ' τα σύννεφα» ακούγοντας τα αντικομμουνιστικά αποφθέγματα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ούτε με την κάλυψη που δίνει στις προβοκάτσιες ενάντια στους Κουβανούς.

Όμως η καταγραφή τους πάντα βοηθάει για να αποκαλύπτονται οι υποστηρικτές του εδώ στην Ελλάδα. Όσοι δεν σταματούν - όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα, μαζί με οπορτουνιστικά μορφώματα - να λιβανίζουν την εκλογή Μπάιντεν ως «τομή» και ως «αφετηρία μεγάλων προοδευτικών αλλαγών παγκοσμίως» κ.ο.κ. Όσοι ακόμα και σήμερα ονειρεύονται δήθεν αριστερές κυβερνήσεις…από τα ίδια φθαρμένα υλικά.

 Οι αντικομμουνιστικές «τομές» βέβαια το μόνο που προμηνούν είναι ακόμα μεγαλύτερη επιθετικότητα σε βάρος του αμερικανικού και άλλων λαών, κάτι που ήδη φαίνεται στην Κούβα και αλλού.

     ΚΑΠΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.