Τελευταίες Ειδήσεις

Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Ερχεται 10ήμερο καύσωνα με 45άρια!


Αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Ερχεται δεκαήμερος καύσωνας.


Πιο αναλυτικά, σήμερα  Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός.


Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικά όμβροι μικρής διάρκειας.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 37, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 38 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 34 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ.


Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ.


Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις.


Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.


Καλλιάνος: Έρχεται ισχυρός και παρατεταμένος καύσωνας

«Θα είναι ένας καύσωνας ισχυρός, τόσο ως προς τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, όσο και ως προς τη διάρκεια του η οποία θα φτάσει τουλάχιστον και τις 9-10 ημέρες» γράφει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Για την Αττική αναφέρει:


«Στην Αθήνα από την Παρασκευή και έπειτα ενδέχεται ο υδράργυρος να ξεπερνά και τους 40°C και να φτάνει και τους 41-42°C και τοπικά ακόμη και παραπάνω. Δύσκολες θα είναι και οι νύχτες στις μεγαλουπόλεις αφού ο υδράργυρος αρκετές βραδιές δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 30°C».


Η αρχή θα γίνει από τα Δυτικά τη Τρίτη.


Το διήμερο Τρίτη 27/7 και Τετάρτη 28/8 με τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας να αγγίζουν τους 40-41°C την Τρίτη και τους 41-42°C την Τετάρτη.


Τις ίδιες ημέρες, λόγω του μελτεμιού που στο Αιγαίο θα αγγίζει τα 6-7 μποφόρ, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ανέβει πάνω από τους 37-38°C και τοπικά 39°C.


Την Πέμπτη οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.


Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι την Πέμπτη 29/7, θα σημειωθούν οι παρακάτω μέγιστες θερμοκρασίες:


Αττική : 40°CΚεντρική Μακεδονία : 41-42°CΔυτικά Ηπειρωτικά : 43-44°CΘεσσαλία : 41-42°CΑνατολική Πελοπόννησος : 41-42°CΙόνιο : 40°CΚρήτη : 36°CΚυκλάδες : 35°CΔωδεκάνησα : 40-41°C (μέγιστες στη Ρόδο)


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΗΜΕΡΕΣ


Δυστυχώς ο ισχυρός καύσωνας (συνοδεία Μελτεμιού τις περισσότερες ημέρες) θα επηρεάσει τη χώρα μας έως και τουλάχιστον τις 6-7 ίσως και τις 8 Αυγούστου. Άρα, όπως μπορεί να καταστεί σαφές, ο καύσωνας θα είναι παρατεταμένος με θερμοκρασίες που ενδέχεται να είναι ακόμη λίγο πιο αυξημένες από την ερχόμενη Παρασκευή και στη συνέχεια.


Εκτιμάται, ότι από την ερχόμενη Παρασκευή και στη συνέχεια (και κατά τη διάρκεια του προσεχούς ΣΚ), μπορεί να δούμε θερμοκρασίες που θα πλησιάζουν ακόμη και τους 43-44°C στα ευπαθή στη ζέστη τμήματα και πολύ τοπικά ίσως και τους 45°C.


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Βόρειο Αιγαίο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα 26/7 σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιά:


Ποιες περιοχές είναι σε συναγερμό


Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.