Τελευταίες Ειδήσεις

Oι εργαζόμενοι να πετάξουν στα σκουπίδια το νομοσχέδιο Χατζηδάκη


 Όσο θράσος κι αν επιστρατεύσει ο υπουργός Εργασίας για να παρουσιάσει ως δήθεν φιλεργατικό το νομοθετικό του έκτρωμα, δεν πείθει κανέναν.

Όταν ο αριθμός των νόμιμων υπερωριών αυξάνεται από τις 120 -που ισχύει σήμερα- στις 150 ώρες, όταν ταυτόχρονα ορίζεται ως ημερήσιο όριο νόμιμης υπερωρίας οι 3 ώρες, οι οποίες αν αθροιστούν στο οκτάωρο και στη μία ώρα υπερεργασίας φτάνουν τις 12 ώρες δουλειάς την ημέρα, τότε οι εργαζόμενοι έχουν μία επιλογή: Να πετάξουν το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στα σκουπίδια και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όταν το νομοθετικό τερατούργημα καταργεί τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την κυριακάτικη αργία ,  «βάζει στον γύψο» το απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων , τότε το  «καλάθι των αχρήστων» πρέπει να είναι η κατάληξή του.

Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, στις 10 Ιούνη, θα είναι η πρώτη απάντηση στον «πόλεμο» που κήρυξε η κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο στους εργαζόμενους. Θα είναι δείγμα αποφασιστικότητας ενάντια σ’ όσα  μας γυρίζουν πίσω στο μεσαίωνα, τη στιγμή που πρέπει να πάμε μπροστά. Που πρέπει να διεκδικήσουμε και να κατοχυρώσουμε το 7ωρο, το 35ωρο, το πενθήμερο, να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία και να μπορούν οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες τους να αποφασίζουν για τις μορφές πάλης που θέλουν να ακολουθήσουν, για τα αιτήματα και το περιεχόμενο των διεκδικήσεων τους.

          Ο αγώνας μπορεί να είναι δύσκολος όμως τελικός νικητής θα είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός.

Όλοι μαζικά στην Απεργία και την Απεργιακή κινητοποίηση των Σωματείων την  Πέμπτη 10 Ιούνη , 10πμ , στην κεντρική πλατεία Τρικάλων!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.