Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Λεμπέσης «πειράζει» δύο από τα πρώτα του τραγούδια(ΑΚΟΥΣΤΕ) Τον λαϊκό τραγουδοποιό συνοδεύει η Ντένια Κουρούση.  Εσείς τι γνώμη έχετε;Δύο από τα πρώτα του τραγούδια πείραξε στο studio emphasis ο Γιάννης Λεμπέσης.

  Πρόκειται για το «Άνθρωποι και ανθρωπάκια» που κυκλοφόρησε το 1986 στο πρώτο του δίσκο βινυλίου με τίτλο «Σας μιλάω σοβαρά» και το «Μπήκε ο διάβολος στη μέση» πού κυκλοφόρησε το 1988 στο τρίτο του δίσκο 33 στροφών με τίτλο «Επιμένω».

  Οι παραπάνω δίσκοι εκδόθηκαν αντίστοιχα από τις εταιρείες «Αδελφοί Φαληρέα – ΕΡΜΗΣ» και «Sonora».

  Στα χρόνια που ακολούθησαν τα δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων τα απέκτησε η δισκογραφική Legend.

  Με την ευκαιρία της ψηφιακής επανακυκλοφορίας τους ο ανήσυχος πάντα Γιάννης Λεμπέσης πείραξε τις δύο ηχογραφήσεις προσθέτοντας τη φωνή της εξαιρετικής Ντένιας Κουρούση που κόλλησε σαν «βδέλα» -όπως έλεγαν οι παλιοί για να επαινέσουν μια τραγουδίστρια- στη φωνή του.

  Ο Λεμπέσης όμως δεν σταμάτησε εκεί. Πλούτισε τον ήχο τον τραγουδιών ένα ιδιόμορφο μερακλήδικο όργανο που έφτιαξε από «πανάρχαια» ξύλα για εκείνον ο περίτεχνος οργανοποιός Γιώργος Καρανδρέας.

  Ο Λεμπέσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας το «μελετούσε» αμέτρητες ώρες και το ονόμασε «Λαουτοτζουρά» γιατί ο ήχος του, όπως σημειώνει ο ίδιος, είναι κάτι μεταξύ Λαούτου και Τζουρά.

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.