Τελευταίες Ειδήσεις

Με τους παραγωγούς των χαλαζόπληκτων περιοχών η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.


Επικοινωνία με τους Προέδρους των χαλαζόπληκτων περιοχών είχε η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, προκειμένου να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση στις πληγείσες περιοχές. Σε συνέχεια της ενημέρωσής της, επισκέφθηκε εχθές, τα χωριά Σερβωτά, Ταξιάρχες και Πετρωτό, στα οποία σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές, από το ακραίο καιρικό φαινόμενο της υπερκυτταρικής καταιγίδας - supercell thunderstorm, της Κυριακής.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, αναφορικά με τον Δήμο Φαρκαδόνας σημειώθηκαν ζημιές σε περίπου 10.000 στρέμματα.

 

Επισκεπτόμενη τα χωριά, η κα. Παπακώστα ήρθε σε άμεση επαφή με τους πληγέντες και διαπίστωσε και η ίδια τις ζημιές που επέφερε η κακοκαιρία στις καλλιέργειες, αλλά και στα θερμοκήπια.

 

Από πλευράς της η Βουλευτής, αφουγκραζόμενη την αγωνία και την απόγνωση των παραγωγών για την αντιμετώπιση της κατάστασης, δεσμεύτηκε για την έγκαιρη γνωστοποίηση των ζημιών στον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, σε προγραμματισμένη συνάντηση, καθώς και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα την προσεχή Παρασκευή.

 

 Όπως δήλωσε: « Η ταλαιπωρία και η αγωνία των πληγέντων είναι μεγάλη. Η περιοχή πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να προχωρήσουν άμεσα η καταγραφή των ζημιών, η έκδοση πορισμάτων και να επισπευσθεί ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων, διότι πρόκειται για ζήτημα ζωής και επιβίωσης για τους αγρότες. Δεσμεύτηκα για την έγκαιρη ενημέρωση του μεγέθους της ζημιάς και των αιτημάτων των παραγωγών, για τον τρόπο και το ύψος των αποζημιώσεων, στον Διοικητή του ΕΛΓΑ, όπως επίσης και για την επισταμένη παρακολούθηση του θέματος».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.