Τελευταίες Ειδήσεις

Η μαφία του χαλκού χτύπησε μάνδρες αυτοκινήτων στα Τρίκαλα


Συμμορίες της… εποχής του χαλκού αλωνίζουν το τελευταίο διάστημα σε μάνδρες αυτοκινήτων αντλιοστάσια, σχολεία, μέχρι και σε εγκαταστάσεις του ΟΣΕ. Τα μέλη τους χρησιμοποιώντας ακόμη και γερανούς κλέβουν υλικά που περιέχουν χαλκό, τον οποίο στη συνέχεια πωλούν σε διάφορες μάντρες στη μαύρη αγορά.


Αυτήν την φορά στο μικροσκόπιο της δράσης τους βρέθηκαν μάνδρες αυτοκινήτων τόσο στον περιφερειακό της πόλης των Τρικάλων στην Λαρίσης -Καρδίτσης όσο και σε μάνδρες που βρίσκονται στο οδικό δίκτυο του Μεγαλοχωρίου .


Οι επαγγελματίες που ανακάλυψαν την κλοπή διαπίστωσαν με έκπληξη όσοι διέθεταν κάμερες ότι τουλάχιστον δυο άτομα εισέβαλαν στον αύλειο χώρο αργά τα μεσάνυχτα και αφαίρεσαν από φορτηγά που ήταν προς πώληση χονδρά καλώδια χαλκού …Οι περιπτώσεις αναφέρθηακν στην Αστυνομία Τρικάλων και το τμήμα Ασφαλείας ήδη επεξεργάζεται πληροφορίες αλλά και στοιχεία στην προσπάθειά τους για την ταυτοποίηση των δραστών με ανάλογες υποθέσεις που έγιναν στο παρελθόν, με παρόμοια μεθοδολογία. Ελλάδα Ειδήσεις


«Η τιμή του χαλκού την τελευταία διετία έχει αυξηθεί και αυτό αποτελεί μια αιτία για τις αυξημένες κλοπές», λέει αστυνομικός που έχει χειριστεί τέτοιες υποθέσεις. Η τιμή του χαλκού στην αγορά ξεπερνά τα 3,5 ευρώ το κιλό, αλλά οι μάντρες τον αγοράζουν από τους κακοποιούς για λιγότερο από 3 ευρώ το κιλό.


Στις περιπτώσεις που οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για Τσιγγάνους και ομογενείς….Παράλληλα είχαν παρατηρηθεί κλοπές σιδερένιων καπακιών υπονόμων, που πωλούνται σε μάντρες σιδηρικών για χυτοσίδηρο. Οι μάντρες τα λειώνουν και τα προωθούν σε βιομηχανίες μετάλλων. Η τιμή τόσο του σιδήρου στις μάντρες όσο και του μαντεμιού (μασίφ σίδηρος) από το οποίο κατασκευάζονται τα καπάκια, φτάνει αυτή τη στιγμή σε 1,90 ευρώ το κιλό. Οι σχάρες των υπονόμων ζυγίζουν πάνω από 100 κιλά η καθεμιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.