Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΕΥΑ Μετεώρων: Διακοπές νερού σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές


Η ΔΕΥΑ Μετεώρων σε ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι από τις 14 Ιουνίου θα προβεί σε διακοπή των παροχών υδροδότησης των καταναλωτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Επιχείρηση.


Αναλυτικά:


“Η Δ.Ε.Υ.Α. ΜΕΤΕΩΡΩΝ κατανοώντας την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία επέφερε και μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και επιθυμώντας να στηρίξει τους καταναλωτές οι οποίοι, δεδομένων των συνθηκών, δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην επιχείρηση, επέδειξε εμπράκτως κοινωνική ευαισθησία με τις κάτωθι αποφάσεις της:


1)Δεν προέβη σε καμία διακοπή παροχής υδροδότησης, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα.


2) Ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας και στήριξε τις πληγείσες επιχειρήσεις του Δήμου Μετεώρων μειώνοντας για δύο μήνες τη χρέωση κατανάλωσης κατά 50%.


3) Αύξησε το εισοδηματικό όριο για την έκπτωση στο τιμολόγιο ύδρευσης των πολύτεκνων οικογενειών από 20.000€ σε 30.000€.


4) Προέβη σε μείωση του τιμολογίου ύδρευσης στις τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 20.000€ κατά 50%.


5) Έδωσε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, δίνοντας συνεχώς παράταση στις προηγούμενες αποφάσεις της με καταληκτική ημερομηνία δυνατότητας ρύθμισης την 30/6/2021.


6) Δεν προέβη σε καμία κατάργηση των παλιότερων ρυθμίσεων οφειλών, παρόλη την καθυστέρηση εξόφλησης των δόσεων σε αρκετές περιπτώσεις καταναλωτών.


Καθώς όμως τα έσοδα της Δ.Ε.Υ.Α. βασίζονται αποκλειστικά στις εισπράξεις από τους λογαριασμούς ύδρευσης και προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει στους δημότες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, να λειτουργεί άρτια το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και ο βιολογικός σταθμός και να ανταποκρίνεται άμεσα στις βλάβες που προκύπτουν στα δίκτυά της, είναι αναντίρρητη ανάγκη να εισπράξει τα ανταποδοτικά τέλη από τους δημότες.


Σε αντίθετη περίπτωση θα υλοποιήσει τον Κανονισμό της και θα προβεί σε διακοπή παροχών υδροδότησης των καταναλωτών που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Επιχείρηση. Η απόφαση αυτή δεν εμπεριέχει την έννοια της τιμωρίας απέναντι στους καταναλωτές της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., αλλά αποτελεί τον μοναδικό τρόπο σωστής και υγιούς λειτουργίας της Επιχείρησης.


Κατά συνέπεια η Δ.Ε.Υ.Α. ΜΕΤΕΩΡΩΝ ενημερώνει τους καταναλωτές της ότι από 14/6/2021 θα προβεί σε διακοπή των παροχών υδροδότησης των καταναλωτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Επιχείρηση.”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.