Τελευταίες Ειδήσεις

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων για τα εμβόλια



Με αφορμή δήλωση του κ. Θεοκλήτου ότι “όσοι δεν εμβολιαστούν είναι βλάσφημοι και αιρετικοί” οι “Ελεύθεροι εν Χριστώ άνθρωποι Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων” εξέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας στην οποία αναφέονται τα εξής:

"Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχα της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητε,

Την αφορμή γι΄ αυτή την ανοιχτή επιστολή έδωσε η πρόσφατη τηλεφωνική συνέντευξή σας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, κατά την οποία, ύστερα από σύντομη συζήτηση σχετικά με τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, δηλώσατε δημοσίως ότι τάσσεσθε υπέρ αυτού και προτρέψατε τους ανθρώπους τουλάχιστον του ποιμνίου σας προς εμβολιασμόν. Μέχρις εδώ όλα στη συνέντευξη έβαινον καλώς, καθώς ως ποιμενάρχης και ως ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος που επωμίζεται την ευθύνη των λόγων και των έργων του, θεωρήσατε ότι αυτή θα έπρεπε να είναι η ωφέλιμη συμβουλή προς το ποίμνιό σας.

Όμως, στη συνέχεια, έκπληξις και κατάπληξις και μεγίστη απορία και αιφνίδιος αμηχανία επικράτησε σε όλους τους ακροατές σας, όταν χαρακτηρίσατε όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν: ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ!

Ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΝΘΡΩΠΟΙ κι όχι ως «ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ», που μετέχουν, όμως, με την ευλογία και άδειά σας στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας (ω, της αντινομίας!), δημοσιεύουμε την επιστολή αυτή με σκοπό να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι μας άφησαν ενεούς. Τέτοιες εκφράσεις μάς είναι παντελώς ανοίκειες και σίγουρα δεν συνάδουν με τις πατρικές κατά τη χειροτονία σας δηλώσεις: «η αγκαλιά και το σπίτι μου θα είναι ανοιχτά και ως στοργικός πατέρας θα δίνω λύση, με αγάπη και κατανόηση στους όποιους προβληματισμούς και στις όποιες δυσκολίες»

Σεβασμιότατε, δεν θα προσπαθήσουμε με επιχειρήματα να αντικρούσουμε τέτοιες παρορμητικές, ίσως, δηλώσεις με τόσο βαρείς χαρακτηρισμούς. Άλλωστε ειπώθηκαν χωρίς καμία απολύτως θεολογική τεκμηρίωση, όπως και ο ίδιος εκ των υστέρων ενδεχομένως συνειδητοποιήσατε. Θα αρκεστούμε μόνο σε κάποιες απλές σκέψεις, που εύκολα μπορούν να γίνουν από τον καθένα μας.

Όσοι διστάζουν να κάνουν εμβόλια που βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, που δεν είναι απαλλαγμένα από σοβαρές παρενέργειες μέχρι και αυτή του θανάτου, που τη μια προτείνονται και την άλλη αποσύρονται, που άλλοτε χτίζουν το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας» κι άλλοτε ίσως και να σε αφήνουν ακάλυπτο στην νέα επερχομένη μετάλλαξη, που άλλοι τα θεωρούν μονόδρομο κι άλλοι τα αντικαθιστούν με φάρμακα, που κάποιοι ειδικοί τα επαινούν ως ύψιστα τεχνολογικά επιτεύγματα, ενώ κάποιοι, πάλι ειδικοί, προειδοποιούν για σοβαρά θέματα βιοηθικής… όσοι, λοιπόν, διστάζουν δεν μπορεί να ονομάζονται τόσο άκριτα αρνητές των εμβολίων και μάλιστα βλάσφημοι και αιρετικοί. Εξάλλου, όλοι μας έχουμε κάνει όλα τα μέχρι τώρα προβλεπόμενα εμβόλια, τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά μας. (Έχουμε και πιστοποιητικά!). Όλοι μας εμπιστευόμαστε τους ιατρούς και δεχόμεθα την επιστήμη ως δώρο Θεού. Αλλά κι όλοι περάσαμε από τις τάξεις του ελληνικού σχολείου και ακούσαμε τους καλούς δασκάλους μας να επαναλαμβάνουν το: «πάσα επιστήμη χωριζομένης δικαιοσύνης και πάσης άλλης αρετής πανουργία ου σοφία φαίνεται». Όλοι προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι μέσα σ αυτή την πανδημία, μετρώντας τα πράγματα, κρίνοντας τους διοικούντες και τις προθέσεις τους, κρατώντας μάτια και αυτιά ανοιχτά σε ένα διάλογο χωρίς όμως αντίλογο. Γι ΄αυτό, φρόνιμο θα ήταν, ο δημόσιος λόγος που αρθρώνεται από επίσημα χείλη, ειδικά αυτές τις αλλόκοτες ημέρες, να είναι ενωτικός, διαλλακτικός, προσεκτικός.

Δυστυχώς όμως όλοι παρασυρόμαστε από το συρμό των συμφερόντων της διαπλοκής, που κατάντησε να επιβραβεύει με 150 € τους εμβολιασμένους πολίτες και ποιος ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστεί στο μέλλον…

Σεβασμιότατε, ευελπιστούμε ότι, μετά την ανοιχτή αυτή επιστολή-διαμαρτυρία, θα ανακαλέσετε άμεσα και αντί για μύδρους και αφορισμούς θα απευθύνετε ως στοργικός πατέρας από την εξέχουσα θέση σας μήνυμα ενότητας και ανοιχτή πρόσκληση για προσευχή και μετάνοια.

«Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα, δημοσίως και να ελέγχονται»

 (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, ΕΠΕ 23, 393)

 

 

Με τιμή

Ελεύθεροι εν Χριστώ άνθρωποι

Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων".



ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΤΑΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΑΤΖΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΘΑΛΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Ελαχίστη ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Παρακαλούμε για την άμεση δημοσίευση.  Θα ακολουθήσουν και άλλες συν Θεώ.

...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.