Τελευταίες Ειδήσεις

Οι εργαζόμενοι απέρριψαν το άθλιο νομοσχέδιο – Η κλιμάκωση του αγώνα μπορεί να το πετάξει στα σκουπίδια


Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ χαιρετίζει  τους εκατοντάδες απεργούς και διαδηλωτές που με τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση των σωματείων στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων , ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές σε πάνω από 60  μαζικές συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα, στέλνοντας  μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού τερατουργήματος της κυβέρνησης της ΝΔ και απαίτησαν την άμεση απόσυρσή του.

Η επιτυχία της απεργίας και των κινητοποιήσεων γελοιοποίησε τα ψέματα της κυβέρνησης που προσπαθεί να συγκαλύψει το βαθιά αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου.

Η επιτυχία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί η απεργία πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες εργοδοτικών εκβιασμών και κυβερνητικών απαγορεύσεων, όπως έγινε με τη δικαστική απόφαση για την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας των ναυτεργατών, που τελικά "έπεσε στο κενό".

 Στο κενό  έπεσαν και οι "νουθεσίες" διαφόρων εκπροσώπων των αστικών κομμάτων .

Όπως πχ της συντοπίτισσας κυβερνητικής βουλευτίνας κ. Παπακώστα που συναντήθηκε 2 μέρες πριν την Απεργία με την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων για το απαραίτητο «μασάζ» , ώστε να «χαλαρώσει» το κλίμα για  το αντεργατικό έκτρωμα .

Όπως άλλων κυβερνητικών παραγόντων ότι δήθεν οι "απεργίες δεν έχουν νόημα", αλλά και όπως στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έσπερναν απογοήτευση του τύπου ότι οι αγώνες και οι απεργίες δε θα καταφέρουν κάτι και ότι η μοναδική ελπίδα θα είναι η δική τους διακυβέρνηση που θα αλλάξει το νόμο. Για πολλοστή φορά αυταπάτες και ψέματα από το ΣΥΡΙΖΑ , σαν την ελπίδα που θα ερχόταν με την «πρώτη φορά αριστερά» και που εν τέλει  δεν κατάργησε κανένα αντεργατικό μνημονιακό νόμο , αλλά πρόσθεσε και νέους δυσβάσταχτους για την εργατική οικογένεια. 

Η κυβέρνηση, αφού δεν κατάφερε να εμποδίσει το απεργιακό κύμα, στη συνέχεια επιστράτευσε όλους τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς -ειδικά γνωστά ΜΜΕ κεντρικά και τοπικά - για να συκοφαντήσει τους απεργούς και να απαξιώσει το μέγεθος των κινητοποιήσεών τους. Η πραγματικότητα τούς διέψευσε. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες απορρίπτουν το άθλιο νομοσχέδιο που θέλει να τσακίσει το σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την κυριακάτικη αργία, τη συνδικαλιστική οργάνωση και το δικαίωμα στην απεργία.

Η κλιμάκωση του αγώνα με νέες πιο μαζικές απεργιακές μάχες και συγκεντρώσεις, η οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, η εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμή τους είναι αυτό που φοβούνται κυβέρνηση και κεφάλαιο, είναι αυτό που απαιτείται σήμερα για να πεταχτούν στα σκουπίδια το νομοσχέδιο-έκτρωμα και οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Για να μη ζήσουμε σαν "σκλάβοι τον 21ο αιώνα"». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.