Τελευταίες Ειδήσεις

Ε65 : Tο βόρειο τμήμα περιλαμβάνει 20 γέφυρες, δύο σήραγγες και 6 ανισόπεδους κόμβους (Βασιλική, Καλαμπάκα, Οξύνεια, Αγιόφυλλο,Γρεβενά, Καρπερό και Εγνατία).


Σύμφωνα με την ΤΕΡΝΑ, σήμερα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι περιβαλλοντικές μελέτες του τμήματος, ενώ από το 111ο χλμ. έως και το 136ο χλμ. έχουν υλοποιηθεί οι τεχνικές μελέτες, έχουν ολοκληρωθεί απαλλοτριώσεις (για το υπόλοιπο βρίσκονται σε εξέλιξη), οι μετακινήσεις δικτύων και οι αρχαιολογικές έρευνες.


Από τεχνικής απόψεως, το τμήμα περιλαμβάνει δύο σήραγγες (στο 137ο χλμ. και στο 176ο χλμ.), 20 γέφυρες και 6 ανισόπεδους κόμβους (Βασιλική, Καλαμπάκα, Γρεβενά, Οξύνεια, Αγιόφυλλο – Καρπερό και Εγνατία). 


Επίσης θα περιλαμβάνει δύο σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (Ράξα Τρικάλων, Αγιόφυλλο – Καρπερό), έναν μετωπικό σταθμό διοδίων (Οξύνεια) και τρεις πλευρικούς (στους κόμβους Τρικάλων, Καλαμπάκας και Αγιόφυλλου – Καρπερού). 


Υπενθυμίζεται ότι το βόρειο ήταν το ένα από τα δύο τμήματα του Ε65 που «κόπηκαν» κατά την επανεκκίνηση των συμβάσεων παραχώρησης το 2013.


Το μεσαίο (Ξυνιάδα – Τρίκαλα) έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί από το 2017, ενώ το νότιο (Λαμία – Ξυνιάδα) βρίσκεται σήμερα υπό κατασκευή, με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται το 2022. Το βόρειο τμήμα είναι ημιτελές: από Τρίκαλα έως Καλαμπάκα είχε κατασκευαστεί το 25% (γεγονός που θα κάνει δυνατή και την ταχύτερη παράδοσή του, αν αυτό συμφωνηθεί), ενώ η πρόοδος του υπολοίπου βρίσκεται στο 7%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.