Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΠΙΟ-ΒΟΛΤΑ ΜΟ.ΛΕ.Κ 2021 Edition #3 “High Altitude”


Κυριακή 27 Ιουνίου – Αναχώρηση 08:30 π.μ. , από τα γραφεία της Λέσχης

     Συνεχίζουμε για 3η χρόνια δυναμικά … Η βόλτα μεγαλώνει και για φέτος μεγαλώνει μαζί της και το ….υψόμετρο… , “ανεβαίνοντας  ψηλά” και διασχίζοντας 3 Νομούς , Τρικάλων, Άρτας & Ιωαννίνων , με μαγευτικά τοπία στα οποία εναλλάσσονται το καταπράσινο της Πίνδου με το άγριο και πετρώδες της Ηπειρώτικης της πλευράς . Φράγματα ,Τοξωτά Γεφύρια , Μοναστήρια, Παραδοσιακά Χωριά και φυσικά ο  «Αυχένας του Μπάρου» που αποτελεί τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα , είναι μερικά από αυτά που θα συναντήσουμε στην διαδρομή.

 Πιο Συγκεκριμένα η διαδρομή των 280 χλμ.  είναι : Καλαμπάκα – Πύλη – Μεσοχώρα – Βουλγαρέλι Άρτας – Άγναντα – Πράμαντα – Καλαρίτες – Ασπροπόταμος – Καστανιά –Καλαμπάκα , και είναι περίπου 7 ώρες  οδήγηση. 

Εξυπακούεται ότι στην βόλτα  είναι ευπρόσδεκτοι και όσοι δεν διαθέτουν το συγκεκριμένο τύπο δικύκλου (Παπάκι) αλλά μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα. Βέβαια πρέπει να  είναι διατεθειμένοι να ρίξουν την ταχύτητα τους χαμηλά για να μπορούμε να ταξιδεύουμε όλοι μαζί σαν παρέα.

 Επειδή η βόλτα αυτή είναι διαφορετική και λίγο πιο μεγάλη από τις 2 προηγούμενες,  πρέπει εκ των προτέρων να οργανώσουμε , να ρυθμίσουμε και να  “προβλέψουμε” πράγματα και καταστάσεις ώστε να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα ή καθυστερήσεις που μπορεί να δημιουργηθούν . Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν τα εξής ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ που είναι ΑΝΑΓΚΗ να γίνουν πριν ξεκινήσουμε :

- Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην βόλτα πρέπει να ΔΗΛΩΣΟΥΝ την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τους ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ .. Η δήλωση συμμέτοχης μπορεί να γίνει :

 1) Αυτοπρόσωπος την Τρίτη  8/6 , 15/6 & 22/6 στα Γραφεία της Λέσχης,  από τις 20:30 έως τις 23:00

 2) Τηλεφωνικά στο 6947.990803 Σταύρος & 6946.412357 Παναγιώτης (Απογευματινές ώρες).

   *** Κατά προτίμηση , επιθυμούμε οι δηλώσεις να γίνουν αυτοπρόσωπος ώστε να δοθούν και οι απαραίτητες οδηγίες – διευκρινήσεις για την προετοιμασία καθώς και για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε ***

- Η μοτοσυκλέτα να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όσον αφορά την λειτουργία της και με γεμάτο ντεπόζιτο και φυσικά  να έχετε μαζί σας όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα (Άδεια Κυκλοφ., ΚΤΕΟ, Ασφάλεια, Δίπλωμα Οδηγ.)

- Η ώρα συνάντησης είναι στις 08:00 π.μ , στα γραφεία της Λέσχης , και Η ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ  είναι στις 08:30 π.μ. . Η ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

- Όλοι οι συμμετέχοντες να φροντίσουν να έχουν κατάλληλη ένδυση για την προστασία  τους από το κρύο μιας και θα κινηθούμε σε  υψόμετρο  για αρκετά μεγάλο κομμάτι της διαδρομής . Εξυπακούεται η χρήση προστατευτικού κράνους.

- Εκτός από τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση έχουν προγραμματιστεί  και στάσεις για Καφέ και Φαγητό . Η  συμμετοχή σε αυτές δεν είναι δεσμευτική αλλά ιδιαίτερα για το φαγητό θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την επιθυμία σας ώστε να γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με το κατάστημα που θα πραγματοποιηθεί ώστε να μην υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση.

- Μαζί μας θα υπάρχει όχημα συνοδείας (Κλούβα) το οποίο θα μας ακολουθεί σε όλη την διάρκεια της διαδρομής , οπότε οποίος επιθυμεί θα μπορέσει να αποθηκεύσει εκεί ότι αντικείμενα πιστεύει ότι θα του είναι χρήσιμα.

- Επειδή η διαδρομή είναι αρκετά χλμ. και τα πρατήρια βενζίνης λιγοστά ο κάθε συμμετέχοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θα πρέπει να εφοδιαστεί τουλάχιστον με ένα μπιτονάκι καυσίμου . Καλό θα είναι το μπιτονάκι αυτό να βρίσκεται στα γραφεία της λέσχης το Σάββατο το απόγευμα μετά τις 19:00 και εώς τις 21:00 για να φορτωθεί και να τακτοποιηθεί στο όχημα συνοδείας .

   Σας περιμένουμε λοιπόν ΟΛΟΥΣ να απολαύσουμε ένα πανέμορφο ταξίδι και να αποδείξουμε -για ακόμη μια φορά - ότι σημασία δεν έχει το τι μοτοσυκλέτα οδηγούμε αλλά η όρεξη και η αγάπη για οδήγηση και η “περιπέτεια” που , μόνο αυτή , μπορεί να προφέρει.


--
Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Καλαμπάκας


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.