Τελευταίες Ειδήσεις

ΝΕΡΟ ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ - Α΄ 12-6-21

 


Αρχίζεις το γράψιμο με τη σκέψη στο νερό. Μπορείς να μην θυμηθείς και να μην συνδέσεις το θέμα αυτό με τον άδικο χαμό του Δημάρχου Χρ. Σινάνη; Ο Δήμαρχος αφιέρωσε μέρες επισκεπτόμενος το χωριό μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Δημήτριος Σιακαβάρας,

Κάτοικος Μαυρελίου

6977001044

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

ΠΡΟΣ τους κατοίκους του τόπου μας και όχι μόνο.

 «Μικρό προφητικό».

Νέοι «φωστήρες» ήρθαν.

«Πάτησαν σκηνή» και είπαν:

«Ε! Εσύ! Εάν προβλήματα ζητάς, δεν θα ‘χεις!

Απ’ το πρωί ως το βαθύ το δειλινό,

σιλαρωμένα είν’ αυτά, μην ψάχνεις.

Μπρε! Εσείς! Φιμώστε τούτη τη φωνή!

Μία έμεινε κι αυτή.

Η αφωνία έρχεται για δαύτη

και έτσι πια μιλιά – λαλιά, αυτή δε θα ‘χει!»

Κύριοι αγαπητοί συγχωριανοί,

τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι «γραφική νότα», όμως δεν.. Αυτές οι γραμμές έχουν άλλη ερμηνεία και βαθύτερη σημασία. Έχουν επίσης κρυμμένο έναν κοινωνικό προβληματισμό και ένα γκρίζο μέλλον που προμηνύεται προπάντων για τους  ηλικιακά νέους της περιοχής μας.

Τα ερωτήματα και τα γιατί είναι πολλά, όπως επίσης και οι αιτίες για τα άλυτα προβλήματα. Τώρα όμως εκτός από αυτά έχουμε και την επιδίωξη φίμωσης.

Στο ξεκίνημα του κειμένου είχαμε διάθεση ενότητας, όπως πάντα, και γενικώς για ό, τι αναφορά τα προβλήματα. Ένα τηλεφώνημα όμως στάθηκε η αιτία να «βαδίσουμε» στο προσωπικό. Δεν το επιδιώξαμε αν και έδειχνε από μέρες και είχαμε αναφέρει και στο τελευταίο κείμενό μας (30-03-2021) τα εξής:

«… Η αρχή μας είναι τα εν οίκω μη εν δήμω, μπορεί όμως να ξεχάσουμε την αρχή, ελπίζω να γίνομαι κατανοητός».

Τώρα έτσι θα γίνει απέναντί σας, τέρμα ο πληθυντικός και τα λοιπά. Για εμένα είστε «μηδενιστές» και οι «πολλοί». Ή αλλιώς «πολύ λίγοι». Εδώ να διευκρινίσω πως δεν θα παρασυρθώ στα προσωπικά ………. Και εμείς που κάναμε τόσα για σένα. Σ’ αυτά δυστυχώς το χωριό μας είναι πρωτοστάτης. Όλοι έκαναν σε όλους. Η πένα μου θα γράψει όπως πάντα για τα κοινά θέματα των κατοίκων. Τα άλλα δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Σωστά; Αντιπαραθέσεις και λόγια απ’ τα παλιά «έλα αν θες βρε στα ψηλά τ’ αλώνια» δεν ταιριάζουν στη δική μου αγωνιστική ιστορία και το ενδιαφέρον μου για το κοινό συμφέρον και μόνο. Το συμφέρον της πλευράς που αγωνίζεται εθελοντικά και δρα για τα δίκια τους. Επίσης πως έχω χρόνια καταρτίσει κείμενα, προτείνοντας λύσεις και πρόγραμμα θέσεων.

Αντί λοιπόν για τα ψηλά τ’ αλώνια καλέστε τους «πολλούς» (επιδημίας θέλοντος) να αντιπαραθέσουμε τις προτάσεις μας και όλα στο φως, όχι στο σκοταδάκι που εφαρμόζετε οι «πολλοί». Εδώ είμαι ο «ένας ο μόνος του», όπως με αποκαλείτε. Νομίζετε πως εδώ ο κόσμος είναι αχάριστος; Ξέρετε πως η επιτροπή νερού απέτρεψε σοβαρούς κινδύνους; Ξεγελιέστε κύριοι των πολλών, πολλά καταλάβαμε από το τηλεφώνημα που αναφέραμε (μετέπειτα τα τηλεφωνήματα αυξήθηκαν) παραπάνω. Μου είπαν λοιπόν πως εφαρμόζετε το δημοφιλές σύστημα πόρτα πόρτα με πικρόχολα σχόλια όπως «τι θα κάνει μόνος του;», λες και ότι έγινε ως τώρα προήλθε από εσάς. Πού ήσασταν κύριοι στις μεγάλες μέρες εκδηλώσεων της επιτροπής νερού;

Χαθήκατε απ’ το τέλος Οκτώβρη του 2015 και για χρόνια μετά πρόσμεναν οι ντόπιοι κάτοικοι πως θα σώσετε την κατάσταση νερών και «λοιπών θεμάτων». Εσείς οι «πολλοί», «πολλοί» αλλά για μένα «μικροί», τώρα που ξεκινήσατε το «νέο» μοντέλο του μπλα μπλά, ή αλλιώς μπούρου μπούρου, τι έχετε να απαντήσετε; Τι έχετε να απαντήσετε στα τρία χρόνια «ασυλίας» που ούτε μια ανακοίνωση δεν βγάλατε; Τι πράξατε λοιπόν; Για ποιο θέμα κάνατε κάποια ενέργεια; Σας ενοχλώ λοιπόν εγώ, που είμαι «κολλημένος» με το νερό, έτσι λέει κάποιος του περιβάλλοντός σας. Κολλημένος για το νερό, ναι, αλλά και τόσα άλλα έχω γράψει;  (και είναι όλα σε βιβλίο 70 σελίδων).

Φυσικά δεν σας συμφέρει να ασχοληθείτε με τέτοια πεζά θέματα. Όσο για το αν υπάρχουν άλλα προβλήματα, βεβαίως και ναι! Για παράδειγμα, ζητήματα αποχετευτικού, σοβαρότατο, το ρέμα που κατηφορίζει προς Γερακάρι και σέρνει παρασύροντας πλαστικά, σακούλες και γενικά ότι κουβαλάει ό,τι λογής αντικείμενα ανταμώνει και ρέει το καλοκαίρι μοναδικό, ακόμη και σε μεγάλη ξηρασία! Απασχόλησαν κάποιον αρμόδιο; Άλλο ζήτημα, καθαριότητας και τούτο:

-       τα σκουπίδια κλπ στα ρέματα

-       η συντήρηση των αγροτικών δρόμων

-       τα δάση (μεγάλο θέμα αυτό για όλους) ποτέ δεν ματαείδατε γραφτά ετούτα.

 

Κύριοι,

το κείμενο αυτό εστάλη στο Δημαρχείο το φθινόπωρο του ’17 και είναι στα περιεχόμενα του βιβλίου μου, σελ. 52-53. Εσείς έχετε κάτι δημοσιευμένο κύριοι των πολλών; Σιγά μην ασχοληθήκατε με τέτοια. Δεν μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος στο μέρος αυτό από τη δυσωδία. Τα ερπετά και άλλα ζώα μήπως γνωρίζετε και πού καταλήγει όπως και της άλλης πλευράς της Αχελινάδας;

Τα αγνοείτε όλοι σας.

Όχι, εγώ τώρα θα τονίζω συχνά πυκνά δύο θέματα: Νερό & αποχέτευσης. Και τέρμα η «ασυλία». Αυτοί που θα μπορούσαν να σας κάνουν κριτική γιατί λείψατε τρία χρόνια και θα έχουν δίκιο, δεν το έκαναν. Το κάνατε εσείς! Δεν είναι αχαριστία που  σας παραχαϊδέψαμε τόσο καιρό; Ε λοιπόν, η μορφή μου και η φωνή μου όπως και η πένα μου θα είναι συνεχώς μπροστά σας και στα πεδινά και στα ορεινά. Θα σταματήσει μόνο με βιολογικό θάνατο. Αλλιώς, θα με βαρεθείτε … κύριοι! 


Δημήτρης Σιακαβάρας

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.