Τελευταίες Ειδήσεις

Άρση lockdown: Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν αύριο


Με προσεκτικά βήματα συνεχίζεται το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.


Έτσι μετά τα θερινά σινεμά, που άνοιξαν την Παρασκευή, σειρά παίρνουν αύριο τα καταστήματα OΠΑΠ, ενώ από τις 28 Μαΐου θα επιτρέπονται οι συναυλίες, μόνο σε ανοιχτούς χώρους


Την επόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, θα ανοίξουν ξανά και τα γυμναστήρια. Το πλαίσιο λειτουργίας τους αναμένεται να καθοριστεί επακριβώς τις επόμενες ημέρες.


Την ίδια ημέρα επαναλειτουργούν επίσης οι υπηρεσίες ευεξίας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής, αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως χώροι δεξιώσεων, σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης.


Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές αυξάνονται τα κρούσματα και σε ποιες μειώνονται



Αυξάνονται σε τρεις από δύο οι επιβάτες στα ταξί

 

Αυξάνεται σε τρεις από δύο που ήταν μέχρι τώρα ο επιτρεπόμενος αριθμός των επιβατών στα ταξί (πλέον του οδηγού), σύμφωνα με την νέα Κοινη Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα Σάββατο, 22 Mαΐου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ενα ακόμα μέτρο της άρσης του lockdown κατά της διασποράς του κορονοϊού.


Από τις 18 Μαίου, ο αριθμός των επιβατών στα ταξί θα αυξανόταν με την ΚΥΑ που αναμενόταν ύστερα από το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο Μεταφορών στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού (COVID -19).


Συγκεκριμένα η νέα απόφαση ορίζει οτι στον κλάδο των μεταφορών:


Επιτρέπονται μέχρι τρεις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα (ταξί, ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά Ι.Χ. καθώς και στα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό έως 7 θέσεων.

Επιτρέπονται μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα ειδικής μίσθωσης και επιβατηγά ΙΧ οχήματα με οδηγό 9 θέσεων.

Επιτρέπονται μέχρι 3 άτομα άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.