Τελευταίες Ειδήσεις

KINHMA ΑΛΛΑΓΗΣ Ν.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Δεν φτάνει να τιμούμε απλά και μόνο επετειακά την Πρωτομαγιά


Κάθε χρόνο την ημέρα της Πρωτομαγιάς είτε ως αργία είτε ως απεργία τιμούμε όλους αυτούς τους εργαζόμενους που με τους αγώνες τους διεκδίκησαν και πέτυχαν διεύρυνση των δικαιωμάτων τους και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Ίσως θα ήταν πιο τιμητικό, κάθε χρόνο να αποτιμούμε την νέα εργασιακή πραγματικότητα, που κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο σκληρή για τους εργαζόμενους ,και  να προσαρμόζουμε σ΄ αυτή τις νέες διεκδικήσεις. Γιατί δεν φτάνει πλέον να τιμούμε απλά τους αγώνες των εργαζομένων χωρίς μάλιστα να διατηρούμε την παρακαταθήκη των αγώνων τους.                         Τα δεδομένα συνεχώς επιδεινώνονται. Σε μια εποχή που η ανεργία είναι στα ύψη και τα συνδικάτα ανίσχυρα, η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι καθημερινό φαινόμενο που δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν.

Με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ  επικυρώνει νομοθετικά και ενισχύει προς το χειρότερο  την σκληρή πραγματικότητα.

Μισή δουλειά, μισός μισθός, ωράριο –λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες, τηλεργασία χωρίς κανόνες,  συνθέτουν τις νέες μορφές απασχόλησης που θα διευρύνουν τις ανισότητες, θα βάλουν στο περιθώριο τη νέα γενιά και θα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερους.

Εκμεταλλεύεται την πανδημία για να εφαρμόσει τις συντηρητικές πολιτικές της ακυρώνοντας αγώνες και δικαιώματα που συνδέονται με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική κινητικότητα.

Γι΄ αυτό  δεν φτάνει απλά να τιμούμε σήμερα τους εργαζόμενους. Στεκόμαστε δίπλα τους για να αποφύγουμε το οδυνηρό πισωγύρισμα στον εργασιακό μεσαίωνα.

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής, θεμελιωτές του κοινωνικού κράτους και αυθεντικοί εκφραστές της κοινωνικής προόδου, αγωνιζόμαστε  τόσο στην Ελλάδα  όσο και στην Ευρώπη για να γίνει  ξανά η εργασία το  διαβατήριο για την ατομική και συλλογική ευημερία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.