Τελευταίες Ειδήσεις

Αιτήματα Αποζημίωσης Ειδικής Αγωγής Ασφαλισμένων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

  


1.   Σας ενημερώνουμε ότι στην Αριθ.ΕΑΛΕ/Γ.Π./Κ.Υ.Α. που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 1066Β΄//19-032021 ( επισυνάπτεται ), δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να υποβάλλουν αιτήματα ατομικών δαπανών μέσω του Ατομικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. https://eservices.eopyy.gov.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson/login.xhtml.

  2.   Στην εν λόγω εφαρμογή εισέρχονται οι ασφαλισμένοι με του κωδικούς taxisnet και επισυνάπτουν τα ψηφιοποιημένα (σκαναρισμένα) αρχεία τα οποία θα προσκόμιζαν και στην υπηρεσία.

 3.  Η κατάθεση αιτημάτων δαπανών από τα κέντρα ειδικής αγωγής  με εξουσιοδότηση από τους ασφαλισμένους, που είχε ανακοινωθεί λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας καθώς κατά τον χρόνο έκδοσης της οδηγίας δεν υφίστατο η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων μέσω της προαναφερόμενης πλατφόρμας , αναμένεται να  ανασταλεί προσεχώς αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας.

  4.  Ενθαρρύνουμε τους ασφαλισμένους να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα καθώς αφενός πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα αφετέρου  θα επιτευχθούν συντομότεροι χρόνοι εκκαθάρισης χωρίς την ανάγκη προσέλευσης των ασφαλισμένων στην υπηρεσία, άμεση λήψη πρωτοκόλλου υποβολής , ενημέρωση όσον αφορά την εξέλιξη της εκκαθάρισης , ελαχιστοποίηση των  εντύπων που απαιτούνται κατά την φυσική κατάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.