Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στα ΜΜΕ της Πατρίδας μας, ο απλός πολίτης ξαφνιάζεται, προβληματίζεται και ανησυχεί.

          Πολλές φορές έχει την αίσθηση ότι η Ελλάδα είναι μέσα σ’ έναν φαύλο κύκλο και στην πραγματικότητα προσπαθεί μόνη της να λύσει τον «Γόρδιο δεσμό».

          Από λόγια και υποσχέσεις, πάμε καλά.

Μας λείπουν τα έργα, οι πράξεις και η ειλικρινής συμπαράσταση των συμμάχων μας.

Το κακό είναι ότι τα πολιτικά κόμματα αντί να συμφωνήσουν και να ομονοήσουν, τουλάχιστον στα εθνικά θέματα και στους βασικούς τομείς της κοινωνικής μας ζωής, αυτά … κονταροχτυπιούνται για να κερδίσουν ψήφους.

Στην κυριολεξία γίνεται ένας … χαμός, για τις τηλεοπτικές άδειες, επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για το νέο Εργατικό Νόμο, για τα θέματα στην Παιδεία και την Υγεία.

Ο ένας κατηγορεί τον άλλον και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα στραβά και παράνομα γίνονται στην Πατρίδα μας.

Το … μπαλάκι των ευθυνών έγινε πολιτικός κανόνας στην ζωή μας.

Κανένας δεν βάζει το δάχτυλο «επί τον τύπον των ήλων».

Για προβλήματα, όπως η οικονομία, τα Νησιά του Αιγαίου, οι προκλήσεις και απαιτήσεις της Τουρκίας, η λαθρομετανάστευση και τόσα άλλα θέματα δεν βρίσκουν λύση.

Χορός εκατομμυρίων, ακόμα και με αναθέσεις, για την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

Θυσιάζουν τα Νησιά του Αιγαίου, για να κερδίσει ο Μακρόν την Λεπέν στις ερχόμενες εκλογές, στην Γαλλία.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, εξαγγέλλει στην εφημερίδα «Le Figaro» την εγκατάσταση χιλιάδων λαθρομεταναστών σε περιοχές «τράνζιτ», για να καθησυχάσει τους Γάλλους, που υποφέρουν από τους φανατικούς Ισλαμιστές, στην ίδια τους την Πατρίδα.

Η επίσκεψη – πρόκληση του Τσαβούσογλου την Κυριακή, στην Θράκη, θα είναι η αρχή κακών για όλους μας.

Την ώρα που η Αγιά Σοφιά μετατράπηκε σε τζαμί, την στιγμή που η κορωνίδα της Ορθοδοξίας έγινε … κοτέτσι, με τόνους σκουπιδιών και ανεπανόρθωτες ζημιές, την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι βγάζουν πλοίο για έρευνες στο Ελληνικό Αιγαίο και … βαπτίζουν τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Θράκης σε … Τουρκική Μειονότητα, δεν πρέπει να κάθεται η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η προσπάθεια για μορατόριουμ (δικαιοστάσιο, διακοπή μιας δραστηριότητας για συμφωνημένο χρονικό διάστημα) εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και οι Τούρκοι δεν έχουν … μπέσα.

Τα βρώμικα παιχνίδια της Άγκυρας με την Μουσουλμανική μειονότητα, παρά την ύπαρξη της Συνθήκης της Λωζάννης (24 Ιουλίου 1923), δεν πείθουν κανέναν Έλληνα ότι η Τουρκία επιζητεί την ειρηνική συνύπαρξη με την Ελλάδα.

Η άσκηση «Θαλασσόλυκος» της Τουρκίας στο Αιγαίο πέλαγος τα λέγει όλα.

Η Ελλάδα, εάν θέλει ΕΙΡΗΝΗ πρέπει να προετοιμάζεται για ΠΟΛΕΜΟ.

Είναι πολύ σωστές οι κινήσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για να εξοπλίσει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πάντως, η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά φιλική είναι προς την χώρα μας.

Πέραν τούτου, οι Πομάκοι της Θράκης είναι Έλληνες Μουσουλμάνοι, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δυστυχώς, το πολιτικό σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο θυμίζει την «Κινούμενη άμμο», που μπορεί να αλλάξει ριζικά τα γεωστρατηγικά δεδομένα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.