Τελευταίες Ειδήσεις

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας


Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Λουτρακίου.


Ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες προκάλεσε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης σε οικισμούς.


Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές, ενώ το μέτωπο έχει νοτιοανατολική εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.


Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 166 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 54 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, τέσσερα αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα PZL και δύο ακόμα ελικόπτερα του Ε.Σ και του Ε.Σ.


Την επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες. Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Με εντολή του Αρχηγού της ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, ο Υπαρχηγός ΠΣ Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος έχει μεταβεί στην περιοχή και συντονίζει τις δυνάμεις που επιχειρούν, ενώ κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει για τη διερεύνηση των αιτιών της.


Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Αναστάσιος Γκιόλης, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας είπε ότι «από τις 09:30 της Τετάρτης μαίνεται η φωτιά, καταστρέφοντας έναν «πνεύμονα πρασίνου». Έχουν καεί σίγουρα δύο εξοχικές κατοικίες, αλλά το μέλημα όλων μας είναι να μην κινδυνεύσει κάποιος πολίτης. Αυτό προσπαθούσαμε όλο το βράδυ, να πείθουμε τον κόσμο να φύγει από τα σπίτια του. Η φωτιά έχει φύγει τώρα προς το βουνό».


Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή επεσήμανε ότι «Είναι μεγάλη η φωτιά στα Γεράνεια Όρη», σημειώνοντας ότι «οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς από ξηράς και με την συμμετοχή εθελοντών».




«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η φωτιά. Είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη η κατάσταση», είπε στον ΑΝΤ1 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.


Όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Νίκας, «έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη για την κατάσβεση της φωτιάς».


Όπως είπε με νόημα ο κ. Νίκας, «η περιοχή αυτή κάθε χρόνο μας δίνει μεγάλες φωτιές. Παίρνουμε τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε, αλλά… Είχαμε και πέρυσι φωτιά στο Λουτράκι». 




Δείτε τα βίντεο από τις πρωινές εκπομπές του Open και του Mega:



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.