Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας


Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.

Είναι ημέρα προβληματισμού και ευαισθητοποίησης σε όλο τον κόσμο, για να βρούμε τους τρόπους να καλύψουμε τα κενά στον τομέα της υγείας των συνανθρώπων μας. Η προτροπή για εφέτος είναι πως θα προσφέρεις τις μέγιστες και καλύτερες παροχές υπηρεσίας υγείας στον κάθε άνθρωπο σε κάθε γωνιά της γης.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο πλανήτης μας βρίσκεται σε συνθήκες πανδημίας και μάλιστα τρίτου σφοδρού κύματος και δεν γνωρίζουμε ωστόσο ούτε μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια, πότε θα απελευθερωθούμε.

Μία κρίση δημόσιας υγείας, η οποία άλλαξε τον κόσμο μας, τις οικονομίες, τις επιχειρήσεις, τις εργασιακές συνθήκες και τις κοινωνικές συμπεριφορές.

Έτσι, το φετινό σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο και έχει τον δικό του συμβολισμό για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού: «Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο για τον κάθε ένα και για κάθε χώρα».

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.