Τελευταίες Ειδήσεις

Τιμούμε αγωνιστικά –ταξικά την Εργατική Πρωτομαγιά με απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο



               Πλατιά Σύσκεψη για την οργάνωση της παρέμβασης των εργαζομένων των Τρικάλων μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά και το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση 

                διοργανώνουν το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων,

 καλώντας κάθε σωματείο του νομού μας , στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα , σε κάθε κλάδο , κάθε συνδικαλιστή και κάθε εργαζόμενο που δε συμβιβάζεται με τη βαρβαρότητα που του ετοιμάζουν να πάρει μέρος  για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον κοινό αγώνα για το μέλλον μας.     Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί

την Παρασκευή 16 Απρίλη , στις 7:30μ.μ,

στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς

Το 2021, 100 περίπου χρόνια μετά τη θέσπιση του 8ώρου στην Ελλάδα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας, με μισθό 550 ευρώ.

Φέρνει νόμο που ξηλώνει κάθε κατάκτησή μας, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, στο δικαίωμα στην ξεκούραση.

Δεκαετίες μετά τον ηρωικό Μάη του '36 και την εξέγερση των εργατών στην πόλη μας, θέλει να ξεμπερδεύει με τον οργανωμένο αγώνα των εργαζόμενων, με τα Σωματεία τους, γι΄ αυτό ετοιμάζει το φακέλωμά μας, την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θέλει να βάλει μαζί με την εργοδοσία χέρι στα Συνδικάτα.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Είναι ώρα να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Να οργανώσουμε πιο μαζικά , πιο δυναμικά τη συνέχεια της πάλης για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, της μάχης ενάντια στο εργασιακό έκτρωμα  με  απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία μπροστά στη συνειδητή αδράνεια , τη σιγή νεκροταφείου της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων , που έχει αναδειχθεί ως  τον  καλύτερο σύμμαχο κυβέρνησης και εργοδοσίας για να περάσει  κάθε τι αντεργατικό εν μέσω πανδημίας.

Τα σωματεία μας σε όλο το διάστημα της πανδημίας έχουν πρωτοστατήσει στις διεκδικήσεις για προστασία της υγείας των εργαζομένων , έχουν οργανώσει δεκάδες κινητοποιήσεις . Αξιοποιούμε την πολύτιμη πείρα που αποκομίσαμε όλο αυτό το διάστημα και μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στη νέα βαρβαρότητα που ετοιμάζουν. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παρερευθούν και μαζί να οργανώσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας. 

 

                                              Για το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων  Ποτών Τρικάλων  

          

                        

 

 

                                                                                                    

 

              Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας

          Λιατίφης Γιώργος                              Αρμάγος Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.