Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΕΕΠ ΝΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Η Ελλάδα προσέρχεται πάντα με ειλικρίνεια και καλή διάθεση στις συνομιλίες

 


Η διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία και η εμπέδωση θετικού κλίματος, που θα επιτρέψει τη μείωση των εντάσεων και την υιοθέτηση μιας θετικής ατζέντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ήταν και παραμένει επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Προφανώς υπάρχουν διαφωνίες με την τουρκική πλευρά. Υπάρχουν, όμως, και πεδία συνεργασίας, ιδιαίτερα στον οικονομικό και εμπορικό τομέα. Γι' αυτό οι δίαυλοι πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί. Η Ελλάδα προσέρχεται πάντα με ειλικρίνεια και καλή διάθεση στις συνομιλίες. Όμως, όταν συνομιλούμε διεθνώς -και αυτό συμπεριλαμβάνει και την Τουρκία- προβάλλουμε τις θέσεις μας.
 
Διαφωνούμε σε πολλά με την Τουρκία. Αυτή τη φορά οι διαφωνίες εκφράστηκαν δημοσίως και με ειλικρίνεια, κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει εκτονωτικά. Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκλήθηκε και απάντησε. Ο ΥΠΕΞ ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Είχαν εκτενή συνομιλία την Τετάρτη και την Πέμπτη, μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως.
 

 
Η ελληνική κυβέρνηση είναι υπέρ του διαλόγου και της επικοινωνίας με την Τουρκία, που όμως δεν αρκούν όταν δεν συνοδεύονται από σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Πάμε βήμα-βήμα. Αποκλιμάκωση και μείωση των εντάσεων και μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.