Τελευταίες Ειδήσεις

Επτακόσια επιπλέον γεύματα στα δημοτικά σχολεία του Νομού Τρικάλων


Το μπαράζ επαφών με Κυβερνητικά Στελέχη συνέχισε η κα. Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, καθώς την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2021 επισκέφθηκε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όπου συναντήθηκε με την Υφυπουργό κα. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το θέμα που κυριάρχησε στην συζήτηση μεταξύ της Βουλευτού και της Υφυπουργού αποτέλεσε η επιτυχία της επιπλέον διάθεσης 700 σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Νομού Τρικάλων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η σημαντικότητα του επιτεύγματος γίνεται περισσότερο αντιληπτή, αν συνυπολογιστεί ότι η αύξηση των συγκεκριμένων γευμάτων υλοποιείται μόνο σε 5 Νομούς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, η Τρικαλινή Βουλευτής ενημέρωσε εκτενώς την Υφυπουργό για το θέμα των Λαϊκών Κατοικιών του Δήμου Φαρκαδόνας, όπου από τις συνολικά 20 Λαϊκές Κατοικίες, οι 12 μόνο έχουν διατεθεί προσωρινά σε δικαιούχους και αιτήθηκε την διάθεση και των εναπομεινάντων 8, υπενθυμίζοντας στην κ. Μιχαηλίδου πως ο Δήμος Φαρκαδόνας είναι ο πλέον πληττόμενος από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Τέλος, η κα. Παπακώστα – Παλιούρα πληροφόρησε την Υφυπουργό πως και οι κατοικίες του πρώην ΟΕΚ οι οποίες έχουν περιέλθει στην αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ, παραμένουν και αυτές σε μεγάλο αριθμό αδιάθετες. Προϋπόθεση μεταξύ των κριτηρίων επιλογής των δικαιούχων σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 62 του Ν.4756/2020 αποτελεί και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Επεσήμανε στην Υφυπουργό την σημασία τροποποίησης του ανωτέρω Νόμου ως προς το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ώστε οι πολίτες που πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις διάθεσης των εργατικών κατοικιών, να έχουν την δυνατότητα απόκτησής τους.

Από την πλευρά της η κα. Μιχαηλίδου, κατανοώντας την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα επίλυσης των αιτημάτων της Τρικαλινής Βουλευτού, δεσμεύτηκε να τα διερευνήσει προκειμένου να δοθεί οριστική λύση.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,, επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά την σταθερή πολιτική κοινωνικού χαρακτήρα και αλληλεγγύης που ακολουθεί, με την κατά 700 τον αριθμό διεύρυνση των σχολικών γευμάτων στον Νομό Τρικάλων από τη νέα σχολική χρονιά, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημικής κρίσης», δήλωσε η κα. Παπακώστα – Παλιούρα μετά το πέρας της συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.