Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών-Δασοπονίας


Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στα δάση.

Τα δάση, είτε φυσικά είτε αστικά, αδιαμφισβήτητα πολύτιμα, τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για τους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς, έχουν σήμερα την τιμητική τους.

Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, γινόμαστε μάρτυρες φυσικών καταστροφικών φαινομένων, όπως οι πλημμύρες, οι φωτιές, η ξηρασία, με ολέθρια συχνά αποτελέσματα για τον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό, η ανάγκη να αντιληφθούμε την αξία του δάσους και να ενεργήσουμε για την προστασία του είναι επιβεβλημένη.

Τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και κυρίως η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της  στη  βιοποικιλότητα των ειδών μπορούν να αντιμετωπιστούν με την σωστή διαχείριση και προστασία των δασών  την αποκατάσταση τους, που φυσικά προϋποθέτει παιδεία και αγάπη για το περιβάλλον που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, ο άνθρωπος έπρεπε να παλεύει με τη Φύση για να επιβιώσει. Σ’ αυτόν τον αιώνα, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι για να επιβιώσει, πρέπει να την προστατέψει. (Ζαν-Υβ Κουστώ)

Ας αγαπήσουμε το δάσος υπάρχει  λόγος!!!

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.